Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κοινή πρόταση 5 δήμων για τις επεκτάσεις του Μετρό

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά από σύσκεψη με δημάρχους Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης και Κιλκίς

Κοινή πρόταση για τις επεκτάσεις του Μετρό θα καταθέσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πέντε δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης στη διοίκηση της Αττικό Μετρό και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά από σύσκεψη που είχε στο Ωραιόκαστρο με τους δημάρχους Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

"Συμφωνήσαμε σε κοινή πρόταση. Θα την επεξεργαστώ εγώ, αύριο, θα τη στείλω στους δημάρχους να προσθέσουν οτιδήποτε επιθυμούν και στη συνέχεια η πρόταση θα σταλεί στη διοίκηση της Αττικό Μετρό και στο υπουργείο Μεταφορών" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε "ευχάριστη έκπληξη" τη συμφωνία που διαπιστώθηκε μεταξύ των δημάρχων και προβλέπει, όπως είπε, "τη διατύπωση αιτήματος για την έξοδο του Μετρό από το πολεοδομικό συγκρότημα ώστε να μπει προς το Ωραιόκαστρο και μελλοντικά να πάει στο Λαγκαδά, τη Βόλβη και το Κιλκίς". 

"Προτείνουμε να κατασκευαστεί σταθμός στην οδό Θερμαϊκού, όπου υπάρχει σταθμός του ΟΑΣΘ. Εκεί υπάρχει έκταση του Δήμου Ωραιοκάστρου που μπορεί να παραχωρηθεί ώστε ο σταθμός του Μετρό να λειτουργεί συνδυαστικά με τον τερματικό του ΟΑΣΘ, αποσυμφορώντας έτσι σημαντικά το κέντρο της πόλης από τη διέλευση οχημάτων και εξυπηρετώντας περισσότερους από 200.000 ανθρώπους" πρόσθεσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Τόνισε, άλλωστε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη το εν λόγω αίτημα να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του 2020 και να μην μετατεθεί σε δεύτερο χρόνο, μετά το 2026.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ