Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Το πιο ζωντανό και παραγωγικό Money Show των τελευταίων ετών»

Ξεκινάει από Παρασκευή στο Hyatt Regency Thessaloniki

Του Γιώργου Καλλίνη

Το φετινό, 29ο Money Show στη Θεσσαλονίκη, θα είναι η πιο «ζωντανή» διοργάνωση των τελευταίων ετών, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σαραντόπουλος στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΒΕΘ.

«Φέτος είναι η 29η φορά που διοργανώνεται το Money Show και εμείς ως Ελληνοιταλικό επιμελητήριο βρισκόμαστε στη συνδιοργάνωση για 10η φορά. Είναι το πιο δημιουργικό και ζωντανό Money Show των τελευταίων ετών και το λέμε αυτό γιατί ξεκινήσαμε με την αρχή της οικονομικής κρίσης και όσο αρχίζει και βελτιώνεται η οικονομία και η ψυχολογία της οικονομίας, έτσι βελτιωνόμαστε και εμείς».

Στο φετινό πολυσυνέδριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις μέσα από τις 27 με 29 Απριλίου, με συνέδρια και παρουσιάσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, την ανακύκλωση και τα ενεργειακά δίκτυα. Επίσης, στο φετινό Money Show θα γιορταστούν και τα 10 χρόνια που κλείνει το βαρόμετρο του ΕΒΕΘ και θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία των περασμένων ετών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος με οικονομικές προεκτάσεις, όπως η εκδήλωση για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου, η αξιοποίηση του στρατοπέδου Κόδρα, η μετακινούμενη κτηνοτροφία και οι παροχές σε αδύναμους συμπολίτες.

Μάλιστα, ο κ. Σαραντόπουλος, σχολίασε ότι το Money Show είναι ένα εργαλείο εξόδου από την κρίση. «Το Money Show είναι εργαλείο εξόδου από την κρίση και φέτος έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε σχεδόν με όλους τους φορείς της πόλης, σε ένα πολυσυνέδριο, ίσως το μοναδικό στη Θεσσαλονίκη. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να εντοπίζουμε τα προβλήματα, αλλά να βρίσκουμε και λύσεις.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τους τομείς που η ελληνική οικονομία έχει δυνατότητα να αναπτυχθεί: Τα αγροδιατροφικά, ο τουρισμός, η ανακύκλωση, τα ενεργειακά δίκτυα είναι κλάδοι που έχουμε περισσότερα από 2 συνέδρια στη φετινή διοργάνωση, με συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης για την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση των σκουπιδιών, θα πραγματοποιηθεί και το κεντρικό gala με βασικό ομιλητή τον υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος θα εξηγήσει ως αρμόδιος για την ανακύκλωση, τους τρόπους που η κυκλική οικονομία μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Κονδύλια 200 εκατ. ευρώ για διαχείριση αποβλήτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ξεκαθάρισε από την πλευρά του πόσο σημαντικό είναι το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς θα παρουσιαστούν στο συνέδριο οι στόχοι και οι δράσεις στον συγκεκριμένο τομέα. «Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα απόβλητα μας με συγκεκριμένο τρόπο και στόχο, γιατί είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα και για το περιβάλλον. Χρειάζεται να αντλήσουμε γρήγορα και σωστά ευρωπαϊκά κονδύλια άνω των 200 εκατ. ευρώ για να φτιάξουμε δομές και να κάνουμε έργα».

Ο Γενικός διευθυντής του ΣΕΒΕ κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, ανακοίνωσε ότι στο πολυσυνέδριο θα πάει ένα βήμα παραπέρα η συνεργασία της Ελλάδας με την Ιταλία στον αγροδιατροφικό τομέα. «Έχουν προσκληθεί πάρα πολλοί φορείς για να εξηγήσουν το παράδειγμα της Ιταλίας. Εξαιρετικοί προσκεκλημένοι από τη γειτονική χώρα, από την Ένωση Βιομηχάνων και από το Γενικό Επιμελητήριο της Ιταλίας για να μας εξηγήσουν πως κατάφερε η Ιταλία να γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως στον αγροδιατροφικό τομέα».

Στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκε και ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τα κόκκινα δάνεια και την κρισιμότητα τους για την ελληνική οικονομία. Πάμε στο Money Show με τα κόκκινα δάνεια, έχουμε ζητήσει με επιστολή στον πρωθυπουργό από το Μάη του 2017 να μεριμνήσει για το θέμα. Πρέπει να βρούμε μια λύση για να πάμε όλοι μας στην επόμενη μέρα, γιατί χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη.

Η Λίλιαν Σαμαρά, από το τμήμα τουρισμού  του Δήμου, ανακοίνωσε ότι θα αναδείξει στο Money Show «το γαστρονομικό θαύμα» που συντελείται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. «Εμείς είμαστε το νόστιμο κομμάτι του Money Show. Στην Θεσσαλονίκη συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα γαστρονομικό θαύμα και εμείς θα αναδείξουμε όλες τις πλευρές αυτού του απίστευτου φαινομένου για την πόλη».

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν εκπρόσωποι εταιρειών, όπως η ΕΔΑΘΕΣΣ, η ΖΕΝΙΘ και η Eurobank αλλά και φορέων όπως, η επίτιμη αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, η Παρέμβασις και η Περιφέρεια. Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Money Show εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ