Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Νέκρωσε» η Θεσσαλονίκη – Ποιοι μένουν σήμερα χωρίς νερό και ρεύμα

Χωρίς νερό και ρεύμα ξυπνάει σήμερα η Θεσσαλονίκη

Απίστευτη ημέρα η χθεσινή για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά τα χιόνια, το κόψιμο των αστικών συγκοινωνιών και την λειψυδρία των έξι ημερών έζησε χθες έναν κατακλυσμό που «νέκρωσε» το κέντρο της πόλης.

Καταστήματα χωρίς ρεύμα και νερό με κατεβασμένα τα ρολά από νωρίς το μεσημέρι. Εκατοντάδες κόσμου να ψάχνει τις δυσεύρετες… 6άδες νερού για να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες του νοικοκυριού. Δρόμοι χωρίς φανάρια με τους πεζούς να παίζουν τη ζωή τους – ειδικά το βράδυ – κορώνα γράμματα για να περάσουν απέναντι. Καταστάσεις τριτοκοσμικές για ακόμη μία φορά, με τις υπηρεσίες να τρέχουν και να μη φτάνουν για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Σημαντική σημείωση; Πώς εδώ και μέρες είναι γνωστό πως έρχεται στη Θεσσαλονίκη σφοδρή επιδείνωση του καιρού, ενώ και σήμερα αναμένονται νέες καταιγίδες.

Όσον αφορά την υδροδότηση, πολλές περιοχές μένουν χωρίς νερό μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής – τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΑΘ. Μάλιστα, οι διακοπές θα πηγαίνουν πλέον κυκλικά σε όσους περιοχές μπορεί να κάνει αυτή τη διαχείριση η ΕΥΑΘ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εταιρεία «Προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά από τις 6 το πρωί η Τούμπα, περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, που είχαν πολύωρες διακοπές από χτες το μεσημέρι, θα γίνει η ακόλουθη διαχείριση:

- θα κοπεί το νερό από τις 6 π.μ. σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο - Άγιο Παύλο - Άνω Πόλη - Πανόραμα.

- έχει ήδη κοπεί από τα μεσάνυχτα στις Συκιές.

Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν δυστυχώς η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΔΔΗΕ έχει εκδώσει ανακοίνωση για εξομάλυνση της ηλεκτροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, νέες διακοπές ρεύματος είναι προγραμματισμένες για σήμερα Παρασκευή.

Δείτε τον πίνακα.

Να σημειωθεί πως σήμερα κλειστά θα είναι σχολεία στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ η ελπίδα είναι πως οι σημερινές βροχές δεν θα έχουν την χθεσινή ένταση.

Θυμηθείτε τις απίστευτες χθεσινές εικόνες θεομηνίας στην πόλη.

 

 

Τ.Θ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ