Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη παγκοσμίως αφαίρεση χολής με νέα μέθοδο!

Βραβείο αριστείας στον καθηγητή του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Σαπαλίδη

Βραβείο Αριστείας για το κλινικό-εργαστηριακό Έργο και την Εφαρμογή Καινοτόμων Μεθόδων και Τεχνικών θα απονεμηθεί στον Επικ. Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Σαπαλίδη για την εφαρμογή, για πρώτη φορά παγκοσμίως, της μεθόδου «Διαδερμική Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή».

Πρόκειται για την πρώτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, ολική αφαίρεση χολής, με τη μέθοδο της διαδερμικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στη Γ’ Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ισαάκ Κεσίσογλου.

Μικρότερες τομές, εξάλειψη παρενεργειών, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα!

Με τη νέα τεχνική έπειτα από είσοδο στην περιτοναϊκή κοιλότητα δια του ομφαλού, τοποθετείται η κάμερα οπτικής. Οι λαβίδες τοποθετούνται διαδερμικά, χωρίς τομή, με ελάχιστο τραύμα, καθώς είναι μικρότερες από τις συνηθισμένες.

Οι χειρουργικοί χρόνοι είναι ίδιοι με την κλασική λαπαροσκοπική τεχνική. Δεν απαιτείται, ωστόσο, συρραφή των τραυμάτων των λαβίδων. Η χρήση των εργαλείων νέας τεχνολογίας προσφέρει τη δυνατότητα ίδιων χειρισμών, μειώνει ακόμη περισσότερο το τραύμα, καθώς και τις επιπλοκές από τα τραύματα του κοιλιακού τοιχώματος (φλεγμονή, κήλη), ενώ βελτιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι