Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πού και πότε έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν κινητοποιήσεις

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 08:00 το πρωί, για άλλη μια μέρα, συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Εγνατία, όπου και θα μείνουν μέχρι και τις14:00 διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους.

Επίσης, από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία για να διαμαρτυρηθούν για εργασιακά θέματα.

Στις 11:00, θα γίνει συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αφορμή την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν από χθες οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων στη Βόρεια Ελλάδα. Μετά τη συνέντευξη αναμένεται να γίνει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος & Θεσσαλίας, καθώς και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Σε σχετική ανακοίνωση των καθαριστριών μέσω του ΕΚΘ αναφέρεται ότι «παρά τις δεσμεύσεις η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων μας. Γι' αυτό και οι καθαρίστριες της Βόρειας Ελλάδος συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργιακή συγκέντρωση.

» Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων δίνουμε μεγάλο αλλά και άνισο αγώνα, με στόχο να υπάρξει επιτέλους μια στοιχειώδης δικαίωση σε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στα σχολείων των παιδιών μας, που ενώ καλύπτουν μόνιμες, διαρκείς και ουσιαστικές ανάγκες της πολιτείας και της εκπαίδευσης, στην πράξη έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων».

Το απόγευμα στις 19:00, στο Λευκό Πύργο, πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση κατά της επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη. Στο κάλεσμα που γίνεται μέσω Facebook, οι διοργανωτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο 'αυτοί' που αμαυρώνουν την πόλη μας με τις οπαδικές συμπεριφορές τους, τον τυφλό χουλιγκανισμό, τη μισαλλόδοξη βία και την εθνικιστική βαρβαρότητα. Είμαστε και 'εμείς' που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στο Διάλογο, που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (ακόμη κι αν διαφωνούμε, εν μέρει), που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους και βίαιες πρακτικές για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν