Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατάθεση Μπουτάρη: «Έχω κάνει σταντ, φοβήθηκα μην μείνω στον τόπο»

Σε εξέλιξη η δίκη των τριών συλληφθέντων

Καταθέσεις και απολογίες έχουν ολοκληρωθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, το απόγευμα του Σαββάτου (19/5), στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο.

Ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε πως: «Πήγα στη συγκέντρωση της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως όφειλα ως δήμαρχος. Προχώρησα στα λάβαρα, ο κόσμος ήταν ήσυχος. Άκουσα να με βρίζει ο κ. Ψωμιάδης. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι σε δύο – τρία σημεία ακουγόταν συνθήματα σε βάρος μου. Ανησύχησα... Ξεκίνησαν από συγκεκριμένα σημεία τα συνθήματα και συνειδητοποίησα να με πλησιάζουν».

Ο δήμαρχος περιέγραψε εκτενώς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικότερα είπε ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης στον Λευκό Πύργο συνειδητοποίησε ότι από δυο τρία σημεία του πλήθους ακούγονταν συνθήματα όπως φύγε παλιόγερε, παλιοεβραίε. Ανησύχησα γιατί ήταν από συγκεκριμένα σημεία που ξεκίνησαν να δίνονται τα συνθήματα. Αισθάνθηκα να είναι γύρω μου άνθρωπο που ήταν αγριεμένοι. Με πλησίασε κάποιος και μου είπε εσένα ποιος σε κάλεσε, τι γυρεύεις εδώ. Ένιωσα να σφίγγει ο κλοιός. Όταν φεύγαμε έφαγα κλωτσιές και μπουκάλια με νερό στο κεφάλι. Για την κλωτσιά που δέχθηκε στο στομάχι είπε ότι πόνεσε και ότι ήταν δυνατή παρόλο που είχε μειωθεί ή ένταση της λόγω του συνεργάτη του που τον προστάτευε. Ο δήμαρχος είπε ότι όταν έπεσε ένιωσε να τον κλωτσάνε και να τον πατάνε.

Τρόμαξα όταν ήμουν πεσμένος είπε ο δήμαρχος. Περιέγραψε ακόμη τι συνέβη όταν έφτασε στο αυτοκίνητο του λέγοντας ότι είδε πως κάποιος είχε σπάσει το τζάμι. Ο κ. Μπουταρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ή επίθεση ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Είπε ότι τρόμαξε και επειδή έχει κάνει πρόσφατα στεντ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ενορχηστρωτής και κάθε τόσο έδινε το σύνθημα. Μετά χτύπησε παλαμάκια και μαζεύτηκαν γύρω – γύρω. Τρόμαξα είχα κάνει πρόσφατα στεντ, φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο από κλωτσιές» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης.

Για το νοσοκομείο είπε ότι δεν ήθελε να μείνει αλλά τον κράτησαν φοβούμενοι εσωτερική αιμορραγία και εκεί είπε ότι είδε τον πρώτο κατηγορούμενο που του έραβαν το χέρι. Όπως είπε δεν έκανε τίποτα γύρισε το κεφάλι του άλλου και σηκώθηκε μετά να φύγει.

Μαρία Κουζούφη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ