Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημοσκόπηση «καμπανάκι» - Ένας στους 4 συμφωνεί με την επίθεση σε Μπουτάρη

Ανησυχητικά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την επίθεση

Δυνατό «καμπανάκι» από τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης για την επίθεση που δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. Η δημοσκόπηση που προκαλεί προβληματισμό δείχνει πως ένας στους τέσσερις συμφωνεί με την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς.

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis έγινε για το Tvxs.gr όπου και περίπου ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες, ποσοστό 26%, δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση που δέχτηκε λόγω των απόψεών του. Πρόκειται για ένα υψηλό ποσοστό που φαίνεται να θεωρεί λογικό και αναμενόμενο να υβρίζεται και να ξυλοκοπείται κάποιος εξαιτίας των απόψεών του, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με την κατά τη γνώμη τους «ορθή άποψή».

Ευτυχώς υπάρχει και η πλειοψηφία που καταδικάζει απόλυτα την επίθεση. Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή δύο στους τρεις πολίτες, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».

Άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα βάσει των ηλικιών. Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη είναι υψηλότερη στις ηλικίες 17 έως 34. Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το εν λόγω ποσοστό εκτοξεύεται στο 33%.

Δείτε τους πίνακες.

Πηγή: tvxs.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ