Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η νέα πρότυπη λαϊκή αγορά στο κέντρο! (ΦΩΤΟ)

Λειτουργεί στην οδό Καυταντζόγλου στο κέντρο

Άνετους διαδρόμους και ελεύθερους χώρους μεταξύ των πάγκων, οριοθετημένες θέσεις για όλους τους νόμιμους πωλητές, παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού που διατίθενται δωρεάν, μηχάνημα συμπίεσης συσκευασιών και ειδικούς κάδους συλλογής βιοαποβλήτων αλλά και χημικές τουαλέτες διαθέτει η πρότυπη λαϊκή αγορά, που λειτουργεί στην οδό Καυταντζόγλου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης οι πάγκοι φέρουν διαφορετικό χρωματισμό και λογότυπο, ανάλογα με το αν χρησιμοποιούνται από παραγωγούς ή επαγγελματίες.

Ο σχεδιασμός μας είναι οι προδιαγραφές αυτής της πρότυπης λαϊκής αγοράς να εφαρμοστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και στις 92 λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τόνισε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πρότυπης λαϊκής αγοράς της οδού Καυταντζόγλου. Ο ίδιος τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον θεσμό των λαϊκών αγορών και μέσω αυτών δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας καθώς προκήρυξε 218 νέες άδειες πώλησης προϊόντων για ανέργους και προχώρησε στην απόδοση 116 κενών θέσεων σε επαγγελματίες και παραγωγούς. Επιπλέον ίδρυσε δύο νέες λαϊκές στον Τρίλοφο και τη Νέα Ραιδεστό με 100 θέσεις πώλησης, νομιμοποίησε τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις οδούς Κανάρη και Γιάννη Αγγέλου και προχώρησε στη διανομή κουπονιών για δωρεάν αγορές σε οικογένειες με απροστάτευτα τέκνα.

 Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, επισήμανε ότι η επιτυχία της πρότυπης λαϊκής αγοράς θα κριθεί τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον οι ίδιοι οι πωλητές, οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές στηρίξουν τη λειτουργία της. Γνωστοποίησε ότι χημικές τουαλέτες θα μπουν σε όλες τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλισμένο 1 εκατ. ευρώ σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό της, για την κατάρτιση και υλοποίηση του διετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσεων των Λαϊκών Αγορών 2018 - 2019.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανεφερε ότι αυτή η προσπάθεια είναι πάρα πολύ σημαντική, χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και τόνισε ότι εξετάζονται από κοινού τα αιτήματα που υποβάλλονται από διάφορες γειτονιές της Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία λαϊκών αγορών. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την Καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, σχολίασε ότι από πλευράς του δήμου έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκομιδής όχι μόνο των οργανικών απορριμμάτων ξεχωριστά από τις λαϊκές αγορές αλλά και του φελιζόλ, το οποίο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι πολύ κακό για το περιβάλλον και δημιουργεί προβλήματα στα απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται στην αποκομιδή. Για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη συλλογή του συγκεκριμένου υλικού και από τα γήπεδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ