Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΔΕΗ ζητά 2.200€ σε 15 ημέρες από άνεργο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τι αναφέρει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ στην 26ης Οκτωβρίου, με στόχο να βοηθήσει πολίτη που καλείται να πληρώσει 2.200 ευρώ εντός 15 ημερών. Όπως αναφέρει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων «'η ΔΕΗ Α.Ε. καλεί μια 5μελή οικογένεια που "ζει" με 600 ευρώ το μήνα να βρει εντός 15ημερών 2.202,50 ευρώ (το 40% του ποσού που απαιτείται ως προκαταβολή) και να κάνει διακανονισμό για την εξόφληση του ποσού σε 12 δόσεις».

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο Συντονισμός  Συλλογικοτήτων  Θεσσαλονίκης για το ζήτημα.

Ο Δαμιανός, άνεργος σήμερα, μετά από ένα 8μηνο εργασίας για 495ευρώ που διαδέχτηκε προηγούμενα διαστήματα εναλλαγής ανεργίας και ολιγόμηνης-υποαμειβόμενης εργασίας, είναι το κλασικό δείγμα του σημερινού και κυρίως του αυριανού "εργαζόμενου" στην Ελλάδα. Με μοναδικό εισόδημα τα 600 ευρώ από τη σχετικά σταθερή εργασία της συζύγου του, προσπαθούν να ζήσουν με τα 3 ανήλικα παιδιά τους, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση της οικογένειας, καλύπτοντας σε όποιο βαθμό μπορούν τις υποχρεώσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κλπ. και ελπίζοντας πάντα ότι μια κάποια δουλειά θα 'ρθει, μια έστω και λίγο καλύτερη ζωή να φέρει στην οικογένειά τους.

Αντί για δουλειά όμως ήρθε και σ' αυτούς το "φιρμάνι" της ΔΕΗ... "Έχετε συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ Α.Ε.", τους ενημερώνει, "που ανέρχονται μετά των δεδουλευμένων τόκων στο ποσό των 5.506 ευρώ". Δεν τους απειλεί ότι θα τους κόψει το ρεύμα. Δεν μπορεί άλλωστε (προς το παρόν τουλάχιστον) αφού έχουν ενταχθεί στο "κοινωνικό τιμολόγιο". Τους απειλεί όμως με ακόμη χειρότερο τρόπο. "Σας καλούμε, συνεχίζει η Α.Ε., όπως εξοφλήσετε ή ρυθμίσετε σε δόσεις την παραπάνω ληξιπρόθεσμη οφειλή σας εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη της παρούσης και σε περίπτωση που έχετε προβεί σε διακανονισμό, παρακαλούμε για την τήρησή του. Σε διαφορετική περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι θα προβούμε σε κάθε (...) ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης προς έκδοση Διαταγής Πληρωμής εναντίον σας, προς διεκδίκηση των οφειλόμενων και εν γένει διασφάλιση των συμφερόντων μας".

 Μ' άλλα λόγια, η ΔΕΗ Α.Ε. καλεί μια 5μελή οικογένεια που "ζει" με 600 ευρώ το μήνα να βρει εντός 15ημερών 2.202,50 ευρώ (το 40% του ποσού που απαιτείται ως προκαταβολή) και να κάνει διακανονισμό για την εξόφληση του ποσού σε 12 (ή αν τους βρει "στις καλές τους" σε λίγες περισσότερες) δόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, έκδοση Διαταγής Πληρωμής", δηλαδή κατάσχεση της όποιας περιουσίας τους ή πιο απλά του μοναδικού σπιτιού που έχει και ζει η οικογένεια... Για την "εν γένει διασφάλιση των συμφερόντων" της Επιχείρησης, πάντα...

Την Πέμπτη 14/6 κυβέρνηση και Ε.Ε. επιδιώκουν να ψηφιστούν από τη Βουλή 55 νέα προαπαιτούμενα για την επέκταση του μνημονίου μέχρι το 2022. Αυτοί το ονομάζουν "έξοδο από τα μνημόνια" κι "ανάπτυξη". Εμείς όμως ξέρουμε καλά πως είναι το πιο σημαντικό βήμα για πολλές μνημονιακές δεκαετίες ακόμη, για τη στέρηση και των πιο βασικών κοινωνικών μας δικαιωμάτων εφ' όρου ζωής.

Μεταξύ των μέτρων που ψηφίζουν (μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή κατά 35% των συντάξεων) είναι και η άμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και η κατάργηση κάθε επιδότησης στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της ΔΕΗ, που σημαίνει αυτόματη αύξηση των τιμολογίων κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας