Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πού θα γιορτάσεις δωρεάν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στη Θεσσαλονίκη

Από άκρη σ’ άκρη της πόλης θα γιορταστεί η μουσική

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής σήμερα Πέμπτη (21/6) και η Θεσσαλονίκη θα το γιορτάσει με συναυλίες σε πολλά σημεία της πόλης, συναυλίες ανοιχτές σε όλους!

Ας τις δούμε!

Στο Ανάκτορο του Γαλερίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Φίλων του Ιστορικού Κέντρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο Ανάκτορο του Γαλέριου. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30, συμμετέχουν η χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια (μαέστρος: Γιάννα Αθανασιάδου, στο πιάνο: Βαλέρια Χαριτίδου) και το τρίο εγχόρδων Trinity Electric String Trio (Catherine Papadopoulou, Dimitra Mengou, Eirini Chissa).

Τόπος: Ανάκτορο Γαλέριου

Χρόνος: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 19:30

Είσοδος: ελεύθερη

Τηλ.: 2310269622

Στο λιμάνι με το The Saloniki Sound Festival

Η Πέμπτη 21 Ιουνίου είναι η Ευρωπαική Μέρα Μουσικής και η αφορμή πίσω από την δημιουργία του the/Saloniki Sound Festival! Από νωρίς το μεσημέρι οι πιο ενεργές & δυναμικές ομάδες της πόλης ετοιμάζουν το μεγαλύτερο dance party του καλοκαιριού με καλεσμένους δυο από τους πιο σύγχρονους DJs και παραγωγούς,

με εμφανίσεις σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου!

Afro – Disco – Boogie – House… all day long!

4th Day line-up: Auntie Flo, AND.ID, Ison, MIDH (Madorasindahouse), SoulFood Djs

Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Προβλήτα Α'

Ελεύθερη Είσοδος

Αφιέρωμα… Queen στο Λευκό Πύργο

Αφιέρωμα στους QUEEN στην πλατεία Λευκού Πύργου έχει ετοιμάσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους George Fokas & the Folks. Πότε; Την Πέμπτη 21η Ιουνίου στις 21.30. Με ελεύθερη είσοδο φυσικά!

Θα ακούσετε: Innuendo, Don't Stop Me Now, Radio Gaga, We Are The Champions, I Want To Break Free, Who Wants To Live Forever, Princes Of The Universe, Love Of My Life, Bohemian Rhapsody, Under Pressure / Another one bites the dust (medley), I Want It All και το Show Must Go On.

Ενορχήστρωση: Κλεάνθης Ζαρίμπας, Δήμητρα Σιδερίδου, Δ/νση μπάντας: Κλεάνθης Ζαρίμπας.

Συναυλίες στην Άνω Πόλη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της μέρας μουσικής η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, διοργανώνει στις 21/06/2018 στον χώρο γύρω από τον Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα) με ώρα έναρξης 21.30 ένα Αφιέρωμα στους Θεσσαλονικείς συνθέτες και στιχουργούς, από το μουσικό σχήμα «ΠΡΟΠΥΛΑΙΟΝ live». Είσοδος ελεύθερη.

Στην ίδια Δημοτική Κοινότητα από 21:00 έως 24:00 στην Πλατεία Στεργίου Πολυδώρου θα υπάρχει πρόγραμμα με μουσική JAZZ Jam από τον σύλλογο ΣΑΚΟΤΟΥΡΑ, επίσης με ελεύθερη είσοδο!

Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη MOYSA στο Μέγαρο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν για μία ακόμη χρονιά μαζί την Ημέρα Μουσικής με μία ανοιχτή συναυλία για το κοινό, σε ένα ποικίλο πρόγραμμα για όλα τα γούστα την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00 στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του ΜΜΘ.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, οι ταλαντούχοι μουσικοί της MOYSA ενώνονται με τους καταξιωμένους συναδέρφους τους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Μπαλατσινού, σε έργα Τσαϊκόφσκι, Μότσαρτ και Γκρηγκ, ενώ στο δεύτερο μέρος ο κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης και η MOYSA προσφέρουν ένα δροσερό καλοκαιρινό πρόγραμμα τζαζ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα:

 Α’ Μέρος

-P. I. Tchaikovsky: Εισαγωγή 1812, έργο 49 (ΚΟΘ)

-W. A. Mozart: Συμφωνία αρ. 35 σε ρε μείζονα,  K.385 “Haffner” (ΚΟΘ & MOYSA)

-E. Grieg: Peer Gynt Suite αρ.1, έργο 46 (ΚΟΘ & MOYSA)

II. Death of Ase

IV. In the Hall of the Mountain King

Β’ Μέρος

1. Thalassaki (παραδοσιακό)

2. Minor Dispute (Πέτρος Κλαμπάνης)

3. Tough Decisions (Πέτρος Κλαμπάνης)

4. Το 11 (τι 'θελα και σ'αγαπούσα) (παραδοσιακό)

5. Θάλασσα Πλατιά (Μάνος Χατζιδάκις)

6. Monkey Business (Πέτρος Κλαμπάνης)

7. Smile (Charlie Chaplin)

8. Alfonsina (solo bass)

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ

Μουσική Διεύθυνση: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Είσοδος δωρεάν, με δελτία εισόδου. Πληροφορίες: 2310 895938-9.

Γιορτή στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο (Λ.Στρατού 2 Α) διοργανώνει δύο συναυλίες! Η τέχνη είναι υπόθεση όλων! Αυτό είναι το σλόγκαν του συγκροτήματος Perle που αποτελείται από τρεις πρόσφυγες από το Κονγκό, δύο άνδρες και μία γυναίκα και στις 20:00 θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο από τραγούδια ρούμπα και γκόσπελ!

Φωνή: Richard Lusakumunu, Moria Nsumbu, Thérèse-Nadine Mulanga, Κιθάρα: Moria Nsumbu, Πιάνο: Antonis Disoglou. Η συναυλία γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ Solidarity Now.

Και στις 21.00 ο special guest βιρτουόζος Γάλλος κιθαρίστας Christophe Astol συναντά το μουσικό σύνολο Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης τραγούδι-κιθάρα, Νάκης Πετρόπουλος κιθάρα, Γιάννης Ποιμενίδης βιολί, Γιώργος Νεράντζης κοντραμπάσο) σε μουσικές συναντήσεις του ρεμπέτικου με τα γαλλικά chansons και την jazz manouche, σε ρυθμούς swing, bossa, waltz,tango...

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ