Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνεχίζονται τα θεματικά σεμινάρια για ανέργους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αύριο, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ξεκινά το 2ο σεμινάριο  ...

Με το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ηλεκτρονική και έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων συνεχίζεται ο κύκλος των θεματικών σεμιναρίων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Αυτά αποσκοπούν στην ψηφιακή αυτονομία των ανέργων και την ψυχολογική ενίσχυσή τους, και έρχονται να διευρύνουν τις δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής για την καταπολέμηση της ανεργίας και της περιθωριοποίησης των ατόμων. Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή απέδωσε ήδη τους πρώτους καρπούς, καθώς δυο άνεργοι που συμμετέχουν στα σεμινάρια επέστρεψαν στην αγορά εργασίας. 

Αύριο, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ξεκινά το 2ο σεμινάριο με θέμα «Ηλεκτρονική & έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων εργασίας - Κινητοποίηση και στοχευμένη αναζήτηση». Αυτό θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας (Ζάκκα 25, Νεάπολη), και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις, και συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 22.6.2018 // 9.30-11.30 π.μ.
  • Παρασκευή 29.6.2018 // 9.30-11.30 π.μ.
  • Παρασκευή 3.7.2018 // 9.30-11.30 π.μ.
  • Παρασκευή 13.7.2018 // 9.30-11.30 π.μ.

Κύριος σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση των συμμετεχόντων για τη χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών/βασικών πυλών απασχόλησης-κατάρτισης  και του διαδικτύου ως ένα  «παιχνίδι». Επιπλέον, το σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση των ωφελούμενων στην επιλεκτική ανάγνωση και κατανόηση πληροφοριών που συνδέονται με το επαγγελματικό τους προφίλ και στη στήριξή τους στη  συμπλήρωση του ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ, με δείγματα ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ αποτελεί βασικό εργαλείο αναζήτησης, καθώς πρέπει  να συμπεριλαμβάνει  (εκτός από τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, που αφορούν στην εκπαιδευτική και επαγγελματική δραστηριότητα, και τα προσωπικά στοιχεία) και εξειδικευμένα έγγραφα (βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, δείγματα συμπληρωμένων αιτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, κ.τ.λ.), που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε άνεργο και άνεργη να ανταπεξέρχεται ανά πάσα στιγμή στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας επιλέγοντας και συμπληρώνοντας αιτήσεις σωστά και στοχευμένα με ιδία συμμετοχή.

Εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου θα είναι η σύμβουλος απασχόλησης Γεωργία Μιμίκου και η ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης Ανθή Κάγιου. Τα θέματα, δε, πάνω στα οποία θα εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες άνεργοι, είναι τα εξής:

  • Υποδοχή και γνωριμία, παρουσίαση στόχων και χρηστικότητας σεμιναρίου. Μηχανές αναζήτησης και χρήσιμες ιστοσελίδες (Google, ΟΑΕΔ, ASEP, dikaiologitika.gr κ.α),
  • Τρόπος ανάγνωσης προκηρύξεων (στοιχεία φορέα-προθεσμίες-απαιτούμενα (τυπικά και πρόσθετα) προσόντα και δικαιολογητικά-ειδικές επισημάνσεις (για τυπικά και κοινωνικά κριτήρια),
  • Κριτήρια επιλογής θέσεων, βάσει τυπικών προσόντων, μοριοδότησης (ΠΙ-ΝΑΚΕΣ ΣΟΧ-ΑΣΕΠ) και ποσόστωσης, δείγματα έντυπων αιτήσεων/ενστάσεων, δείγματα συμπλήρωσης Υπεύθυνων Δηλώσεων (μονογονεϊκότητα-προστασία από χρήση αναπηρίας, κ.τ.λ.),
  • Εικονική συμπλήρωση  Ηλεκτρονικών αιτήσεων ΑΣΕΠ  (Μητρώο-Υπεύθυνη Δήλωση εμπειρίας-επίκληση, κ.τ.λ).

Το δεύτερο αυτό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση από τους συμμετέχοντες του Ατομικού Φακέλου τους (Υπεύθυνες Δηλώσεις-μοριοδότηση, κ.τ.λ.) και ενημέρωση ομάδας για ατομικές επιλογές (3 τουλάχιστον) ειδικοτήτων αναζήτησης εργασίας (βάσει αναγκών-δεξιοτήτων-προσφοράς και ζήτησης). Επίσης, θα γίνει διερευνητική παρουσίαση για συμμετοχή σε σεμινάριο αυτοαπασχόλησης-ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Βιωματικό εργαστήρι

Παράλληλα συνεχίζεται η ομάδα «Βιωματικό εργαστήρι: Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας», το οποίο, μάλιστα, απέδωσε τους πρώτους καρπούς αφού κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δυο από τους 12 συμμετέχοντες βρήκαν εργασία!

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των συμμετεχόντων με εναρκτήρια τη συνθήκη της ανεργίας και διάχυση της ανθεκτικότητας στους βασικούς τομείς της ζωής.

 Συντονίστριες του εργαστηρίου είναι η Ειρήνη Γρηγοριάδου, ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης, και η Αθηνά Κυριλλίδου, ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης. Αυτό πραγματοποιείται κάθε Τρίτη (10 π.μ.-12μ.) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμάσειας 19-21, Νεάπολη) και θα ολοκληρωθεί μετά από άλλες δυο συναντήσεις την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη