Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τελετή αποφοίτησης στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Απόψε με κεντρικό ομιλητή τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστα Γουλιάμο

 Τους μαθητές της Γ' λυκείου θα αποχαιρετήσει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις  9 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του λυκείου, στην Πυλαία.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι και εκπαιδευτικοί θα παραβρεθούν στην τελετή αποφοίτησης  για να χειροκροτήσουν τους τελειοφοίτους στην κορυφαία στιγμή της σχολικής τους διαδρομής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, κ. Κώστας Γουλιάμος.

Ο  Κώστας Γουλιάμος

Ο Κώστας Γουλιάμος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής έρευνας στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Carleton του Καναδά. Το 2014  εξελέγη Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα, μετά την επανεκλογή του το 2017.

Το 2018 εξελέγη Τακτικό Μέλος της Eυρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών στις Κοινωνικές Επιστήμες.  Είναι ο μόνος Έλληνας πανεπιστημιακός που αναγορεύτηκε το 2013 Επίτιμος Καθηγητής  στην Κίνα (Lanzhou City University), ενώ το 2015 η Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων τον τοποθέτησε στην ειδική επιτροπή «Στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για την έξυπνη εξειδίκευση (RIS3)».

Διετέλεσε Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου (2015-2017) και την περίοδο 2009 – 2013 εκπροσωπούσε την Κύπρο στην Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Δίδαξε και ερεύνησε επί σχεδόν 15 χρόνια τα γνωστικά αντικείμενα της επικοινωνίας και του πολιτισμού σε κορυφαία πανεπιστήμια του Καναδά. Για πάνω από μια 30ετία συνολικά διδάσκει και εκπονεί έρευνες σε πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, εκδίδοντας με κριτική προσέγγιση έναν σημαντικό αριθμό βιβλίων, δοκιμίων, κεφαλαίων και άρθρων επί ζητημάτων επικοινωνίας, πολιτισμού και πολιτικής. Την περίοδο 1992-1997 διετέλεσε εκλεγμένος Γραμματέας του διαπανεπιστημιακού  Ινστιτούτου RUSELC, στον Καναδά.

Επίσης, τοποθετήθηκε  στη θέση του  Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Κρατικών Αρχείων της Κύπρου (2012-2014) και ήταν μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας της Μεγαλονήσου (2010-2014). Από το 2007 μέχρι σήμερα συμμετέχει στην Γενική Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως Μέλος του δικτύου European RTD Evaluation Network.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής και έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, είναι μέλος Συντακτικών Επιτροπών σημαντικών διεθνών ακαδημαϊκών περιοδικών, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ποιητικές συλλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Έσπασε η τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ - Στο νοσοκομείο η επιβάτιδα
Η επιβάτης επισκέφθηκε την τουαλέτα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου όπου τραυματίστηκε καθώς η λεκάνη της τουαλέτας έσπασε
Βόλος: Έσπασε η τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ - Στο νοσοκομείο η επιβάτιδα
Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας
Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ακρίβεια και οι παρεμβάσεις ήδη έχουν φέρει αποτελέσματα με μειώσεις στις τιμές
Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας
Κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «ξαφνικό θάνατο» του Κάρολου
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας