19

SEP
2018

Γαστρονομικό δρώμενο για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας

Η Μακεδονική Κουζίνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

22 Jun 201820.52

Σε εκδήλωση προώθησης της Π.Ο.Π. γαστρονομίας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Μακεδονίας.  Η εκδήλωση, που  υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών και την υποστήριξη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό δρώμενο που στοχεύει να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα. Αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι και υψηλοί καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά Π.Ο.Π. προϊόντα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Μέσα από την εκδήλωση προωθείται η  ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πλούτου ―των τοπικών, Π.Ο.Π. και Γεωγραφικής Ένδειξης προϊόντων― στο ευρωπαϊκό κοινό: Ένα ταξίδι στη γεύση, την παράδοση και τα δώρα της μακεδονικής γης, στην καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου.

Με τη συμμετοχή της στην εκδήλωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκει την προώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά των ποιοτικών Π.Ο.Π. προϊόντων της Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει σταθερά και δυναμικά να προβάλλει τα Μακεδονικά Προϊόντα και τη Μακεδονική Κουζίνα. Η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των “προϊόντων-σημαίας” της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δική μας συνεισφορά στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας, στην οποία συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Άλλωστε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αγροτική οικονομία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο της Περιφέρειάς μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Ο πατέρας Επιφάνιος του Αγίου Όρους, μαζί με έμπειρους chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και pastrychef της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, θα μαγειρέψουν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας βασισμένες σε Π.Ο.Π. προϊόντα και θα ταξιδέψουν το κοινό στα γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης, αναδεικύνοντας τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Το μενού της Μακεδονικής Κουζίνας περιλαμβάνει: Μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου, μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμι και γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί, ντολμαδάκια Χαλκιδικής με αρωματισμένο γιαούρτι, ελαφριά μους μανουριού με γλυκό κρασί και τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί, μους ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής με κρέμα από κεράσια Ροδοχωρίου και τραγανή βάση με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα ροδάκινα Νάουσας και ζελέ από ούζο Μακεδονίας.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Άγρια δολοφονία άνδρα μέσα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά19 Sep 201821.21

Ο 54χρονος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρός


Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν άνδρα στην Τούμπα

Τοπικά19 Sep 201820.57

Για άγνωστο λόγο η επίθεση


Θεσσαλονίκη: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος – Για ποιους

Τοπικά19 Sep 201820.40

Σε παιδιά ανέργων / δικαιούχων ΚΕΑ για τη χορήγηση κάρτας υγείας αθλητή


Θεσσαλονίκη: Διπλή Ποδηλατοδρομία από τη Νέα Παραλία

Τοπικά19 Sep 201820.30

Στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου η αφετηρία


Πέντε συλλήψεις για "φρουτάκια" στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά19 Sep 201820.29

Εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια


Γ. Μυλόπουλος: Απολύτως ψευδή και συκοφαντικά όσα αναφέρει η ΝΔ

Τοπικά19 Sep 201819.20

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τονίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ


Γιορτή για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Τοπικά19 Sep 201818.50

Τι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τα συμμαχικά νεκροταφεία Ζέιτενλικ


1. Οδός Γρ. Λαμπράκη (Τυρολόης-Πολυγνώτου). Κατασκευή νησίδας με πλαστικά ελαστικά κολωνάκια, διαχωριστικά ελαστικά κράσπεδα και διαγράμμιση τύπου ζέβρα.
Στη φωτογραφία διακοπή νησίδας στην οδό Πρωτογένους

Πασσαλάκια… παντού από το δήμο Θεσσαλονίκης

Τοπικά19 Sep 201818.40

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε οδούς της Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: Ερώτηση Καλαφάτη για το γήπεδο της Τούμπας

Τοπικά19 Sep 201818.21

Ζητά να έρθει άμεσα στη βουλή η νομοθετική ρύθμιση 


Μασούτης

Mediterranean CosmosHuawei Y seriesΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


ΚιβώτιοISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία