Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι απαντά για τη δημαρχία ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Σενάρια για τον υποψήφιο της ΝΔ στον κεντρικό Δήμο

Φουντώνουν τα σενάρια για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ο Σταύρος Καλαφάτης έχει ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις αυτόδιοικητικές εκλογές του 2019.

Με δεδομένο πως ο αντίπαλος στις εκλογές του κεντρικού Δήμου θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, η ΝΔ «ερευνά» τον δικό υποψήφιο για τον δημαρχιακό θώκο. Ένα από τα ονόματα που έχουν «παίξει» δυνατά στα σενάρια είναι ο νυν ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Θ. Ζαγοράκης απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Karfitsa» για το ζήτημα αναφέρει: «Εδώ (σ.σ. Θεσσαλονίκη) ζω με την οικογένειά μου, συναναστρέφομαι με τον κόσμο της πόλης και βιώνω κι ο ίδιος τα προβλήματα και τις ανάγκες της. Όποιος έχει πολιτική και κοινωνική δράση θα ένιωθε την τιμή αλλά και την ευθύνη πιστεύω να αποκτήσει μια τέτοια θέση. Για ποιόν δεν θα ήταν πρόκληση; Εγώ δεν νιώθω πολιτικός με την παραδοσιακή έννοια, δεν σκοπεύω να συνταξιοδοτηθώ από την πολιτική. Ωστόσο, προτεραιότητα μου είναι να συνεχίσω την δουλειά μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οφείλω να υποστηρίξω στις επόμενες εκλογές. Βεβαίως, η ζωή είναι απρόβλεπτη, αλλά σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στα καθήκοντα μου στις Βρυξέλλες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ