Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Έρχεται ο 2ος Αγώνας Polygyros run Halkidiki 2018

Με εναλλαγή του αστικού τοπίου και της ορεινής διαδρομής στα μονοπάτια του Τσουκαλά

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Αγώνας Polygyros RUN Χαλκιδική 2018, μια διοργάνωση που αποσκοπεί να χαρίσει στους συμμετέχοντες την εμπειρία της διαδρομής στα μονοπάτια του Τσουκαλά και της διαδρομής εντός πόλεως με την εναλλαγή του αστικού τοπίου και της ορεινής διαδρομής.

Το Polygyros RUN Χαλκιδική 2018 περιλαμβάνει δύο αγώνες, Aγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,7 km και Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 km.

Τη δράση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, οργανώνουν η Νίκη Πολυγύρου και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, τον Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου, τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου και άλλους τοπικούς φορείς.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Η “Νίκη” Πολυγύρου και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, τον Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου, τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου και άλλους τοπικούς φορείς του Δήμου Πολύγυρου, διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα POLYGYROS RUN HALKIDIKI 2018, με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο (2) Αγώνες:

1. Αγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,7 χλμ.

2. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 χλμ με τρέξιμο ή δυναμικό περπάτημα.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26-8-2018 υπό τους παρακάτω όρους:

Η Eκκίνηση και ο Tερματισμός και για τους 2 Αγώνες θα γίνει στην Πλατεία Ηρώων στον Πολυγύρο. Η εκκίνηση για τα 5,2 χλμ θα δοθεί στις 9:00 το πρωί και η εκκίνηση για τα 14,7 χλμ θα δοθεί 15 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 9:15.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 14,7 ΧΛΜ

Ο Αγώνας των 14,7 χλμ έχει συνολική θετική υψομετρική διαφορά 444 μ. και περιλαμβάνει 9,7 χλμ χωμάτινο ομαλό δασικό δρόμο στο Βουνό Τσουκαλάς του Πολυγύρου, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, και 5 χλμ άσφαλτο, εντός και εκτός πόλης, και απευθύνεται σε δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, συνδυάζει πόλη και βουνό και έχει θέα προς όλη τη Χαλκιδική, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άγιο Όρος και Χολομώντα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα 14,7 χλμ έχουν όλοι οι αθλούμενοι άνω των 18 ετών, οι οποίοι εφόσον αποδέχονται και συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα, τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Για τον αγώνα των 14,7 χλμ θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας. Ο πρώτος σταθμός θα είναι στο 6ο χλμ στην θέση "εκκλησάκι - Σταυρός", ο δεύτερος σταθμός θα είναι στα 9,7 χλμ κοντά στην θέση "Προφήτης Ηλίας" και ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας θα βρίσκεται στα 13,3 χλμ, στον παλιό δρόμο Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν νερά και ισοτονικά. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, μπανάνες και τοπικά εδέσματα.

Για τον αγώνα των 14,7 χλμ υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες και 15 λεπτά. Μετά τη λήξη του χρονικού ορίου, δηλαδή μετά τις 11:30, οι συμμετέχοντες των 14,7 χλμ δεν θα έχουν κάλυψη συμμετοχής και θα πρέπει να συνεχίσουν από την άκρη του δρόμου με δική τους ευθύνη.

Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα των 14,7 χλμ είναι 10 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 5,2 ΧΛΜ

Ο Λαϊκός Δρόμος Υγείας των 5,2 χλμ απευθύνεται σε αρχάριους ή έμπειρους δρομείς 5 χιλιομέτρων, μαθητές, πεζοπόρους, μέλη συλλόγων (οχι απαραίτητα αθλητικών) και γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε ενα δρομικό γεγονός τρέχοντας ή και περπατώντας δυναμικά. Περιλαμβάνει 4 χλμ άσφαλτο μέσα στην πόλη και 1 χλμ χωμάτινο δρόμο στη φύση.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ έχουν όλοι, ακόμα και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης την ημέρα των Αγώνων. Όλοι οι συμμετέχοντες στα 5,2 χλμ και οι κηδεμόνες των ανηλίκων θα πρέπει να αποδεχθούν και να συμφωνήσουν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα.

Για τον αγώνα των 5,2 χλμ θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά, στη θέση Παναγία, 3 χλμ από την εκκίνηση.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα. Μετά την 1η ώρα, δηλαδή μετά τις 10:00, οι συμμετέχοντες των 5 χλμ δεν θα έχουν κάλυψη συμμετοχής και θα πρέπει να συνεχίσουν προς τον τερματισμό με δική τους ευθύνη. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, μπανάνες και τοπικά εδέσματα.

Για τον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Αίτηση Εγγραφής – Συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα. Ηλεκτρονικά γίνεται μέσω της Ειδικής Φόρμας - Αίτησης Εγγραφής, που βρίσκεται στην αρχή και στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας. Στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και μετά την επιβεβαίωση να στέλνονται πατώντας στο τέλος Finish.

Χειρόγραφες Αιτήσεις Εγγραφής – Συμμετοχής θα υπάρχουν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου.

Οι Ηλεκτρονικές και οι Χειρόγραφες Αιτήσεις Εγγραφής θα γίνονται το αργότερο μέχρι τις 24-8-2017 στις 15.00. Μετά από αυτήν την ημερομηνία και ώρα κλείνουν οι εγγραφές. Ένας ελάχιστος αριθμός Αιτήσεων Συμμετοχών και για τους 2 αγώνες μπορούν να συμπληρωθούν χειρόγραφα και να κατατεθούν στη γραμματεία του αγώνα την ημέρα των αγώνων, το πρωί της Κυριακής, κατά τις ώρες 7:45 – 8:45, καταβάλλοντας επί τόπου στη γραμματεία των αγώνων και το αντίστοιχο αντίτιμο συμμετοχής. Στις 8:45 κλείνει η γραμματεία. Εάν δεν κατατεθεί η Αίτηση Εγγραφής, η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη.

Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα των 14,7 km είναι 10 ευρώ.

Το κόστος συμμετοχής στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 Km είναι5 ευρώ.

Τα ποσό θα πρέπει να κατατεθεί εντός 24 ωρών πριν ή μετά τη συμπλήρωση της Φόρμας - Αίτησης Συμμετοχής, στο λογαριασμό:

GR60 0140 7280 7280 0200 200 1545

Τράπεζα : ALPHA BANK

Κάτοχος : Α.Ο. ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στην Αιτιολογία του καταθετηρίου θα πρέπει να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος, καθώς και ο Αγώνας που θα συμμετάσχει (5,2 km ή 14,7 Km).

Προσοχή, η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά απο άλλη τράπεζα (πλην ALPHABANK), θεωρείται έμβασμα και χρεώνεται από την τράπεζα με 3 ευρώ, οπότε σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει στην κατάθεσή σας να προσθέσετε 3 ευρώ παραπάνω στα αντίστοιχα ποσά.

Για ομαδικές συμμετοχές (10 άτομα και πάνω) το κόστος διαμορφώνεται στα 8€ για τον αγώνα 14,7χλμ και 4€ για τον αγώνα 5,2 χλμ.

Έγκυρες εγγραφές θεωρούνται αυτές στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αντίστοιχων ποσών.

Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας του περυσινού αγώνα μπορεί να συμμετέχει στο 2ο Polygyros Run μόνο με την αίτηση εγγραφής χωρίς την καταβολή του ποσού της συμμετοχής.

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στα 14,7 χλμ και στα 5,2 χλμ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στην αίτηση συμμετοχής, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό συμβάν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τους ανήλικους 12-18 ετών την ευθύνη αναλαμβάνει ο κηδεμόνας τους υπογράφοντας το σχετικό έντυπο στην Αίτηση Συμμετοχής την ημέρα των Αγώνων, το πρωί.

Οι Αγώνες θα καλύπτονται από διασώστες, οχήματα, εθελοντές και ιατρική υποστήριξη.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και στους 2 αγώνες είναι 800 άτομα. Εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, κλείνουν οι εγγραφές και οποιαδήποτε συμμετοχή μετά δεν είναι έγκυρη.

Στην περίπτωση Ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλείσθε να το γνωστοποιήσετε με μήνυμα στο 6944181855 έως τις 24-8-2017, αναγράφοντας το όνομα σας και την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τη συμμετοχή σας.

Όλοι οι συμμετέχοντες, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, θα πρέπει να έχουν τοποθετημένο επάνω τους σε εμφανή σημείο στο μπροστινό μέρος του σώματος, τον Αριθμό Συμμετοχής (ΒΙΒ). Η προσέλευση και παραλαβή των Αριθμών των συμμετεχόντων θα γίνει στην εκκίνηση του αγώνα, από τις 07:45 έως τις 08:45. Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 08:45, γι’ αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 08:15.

Τα προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων θα φυλάσσονται σε 2 αίθουσες του Γυμνασίου Πολυγύρου, 100 μέτρα από την αφετηρία. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αντικείμενα αξίας, πχ κινητά, χρήματα κλπ. και οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν απώλειά τους. Στις ίδιες αίθουσες, οι συμμετέχοντες μπορούν να αλλάζουν ρουχισμό.

Πάρκινγκ. Όσοι έρχονται από άλλες πόλεις μπορούν να παρκάρουν στο Δημοτικό πάρκινγκ κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

Εάν τυχόν υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνηση, τα χρονικά όρια τερματισμού της 1 ώρας για τα 5,2 χλμ και των 2 ωρών και 15 λεπτών για τα 14,7 χλμ, ισχύουν κανονικά.

Οι συμμετέχοντες, με την συμπλήρωση της Αίτησης Εγγραφής – Συμμετοχής, συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματός τους και της εικόνας τους από τους Διοργανωτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους χορηγούς του αγώνα.

Οι Απονομές θα γίνουν μετά τον τερματισμό των 14,7 χλμ. Στον Αγώνα των 14,7 χλμ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες της γενικής κατάταξης και οι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών ανδρών 19-39, 40-49, 50+. Επίσης θα βραβευτούν οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των 14,7 χλμ.

Στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Εφόσον οι Διοργανωτές το κρίνουν αναγκαίο, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής των Αγώνων ή να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή την ώρα έναρξης ή να αλλάξουν τους όρους διεξαγωγής των Αγώνων. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ 14,7 ΧΛΜ

Ξεκινάμε από την Πλατεία Ηρώων και κατηφορίζουμε την οδό Πολυτεχνείου μέχρι το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε ανηφορικά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Στρίβουμε δεξιά στην οδό Ασκληπιού, την οποία ακολουθούμε ως το σημείο που συναντούμε την επαρχιακή οδό Πολυγύρου Ιερισσού. Ανεβαίνουμε αμέσως μετά προς το βουνό (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) έχοντας διανύσει 2,4 χλμ σε άσφαλτο, μέχρι να μπούμε στο χωμάτινο δρόμο, που συναντούμε διαγώνια αριστερά. Ο χωμάτινος ανηφορικός δρόμος εκτείνεται σε απόσταση 3,6 χλμ, μέχρι τη θέση "εκκλησάκι - Σταυρός" όπου βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (απόσταση 6 χλμ από εκκίνηση). Συνεχίζουμε κατηφορικά για 1,2 χλμ σε άσφαλτο (δρόμος που έρχεται από Ταξιάρχη) και έπειτα διαγώνια δεξιά έχουμε ομαλό χωμάτινο δασικό δρόμο για 2,5 χλμ μέχρι τον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας στην θέση Προφήτης Ηλίας (απόσταση 9,7 χλμ από εκκίνηση). Ακολουθούν 800 μέτρα ανηφορικού δασικού χωματόδρομου, που συνεχίζει για άλλα 2,8 χλμ με κατηφόρα. Στο σημείο που ξεκινά η άσφαλτος (παλιός δρόμος Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου βρίσκεται ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας (απόσταση 13,3 χλμ από εκκίνηση). Ακολουθούν 1,4 χλμ ασφάλτου στον παλιό δρόμο Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου και στην οδό Πολυτεχνείου, ως τον τερματισμό, στην πλατεία Ηρώων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5,2 ΚΜ

Ξεκινάμε από την Πλατεία Ηρώων, κατηφορίζουμε την οδό Πολυτεχνείου μπροστά από το Δημαρχείο και συνεχίζουμε κατά μήκους του πεζόδρομου προς τις Έξι Βρύσες. Μετά ανηφορίζουμε από την οδό Οδυσσέα Ελύτη. Στην οδό Ασκληπιού στρίβουμε προς το πάρκο απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Κατηφορίζουμε την οδό Γερακίνας προς το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και μετά κατευθυνόμαστε προς το Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου. Συνεχίζουμε προς το εκκλησάκι στη θέση "Παναγία". Από εκεί συνεχίζουμε σε χωματόδρομο για το επόμενο 1 km και ανηφορίζουμε προς το Κλειστό Γυμναστήριο. Επιστρέφουμε προς το Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, το Μουσείο Πολυγύρου και τερματίζουμε στην πλατεία Ηρώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ