Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άλλες δυο νέες παιδικές χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών (ΦΩΤΟ)

Δύο νέοι υπερσύγχρονοι και ασφαλείς χώροι ψυχαγωγίας ...

«Το κράτος δεν μας έδωσε ούτε ένα ευρώ, με καλή οικονομία και διαχείριση, με τιμιότητα και διαφάνεια, καταφέραμε να έχουμε σήμερα ένα ισχυρό ταμείο το οποίο στηρίζει τα μεγάλα έργα και τις μεγάλες παρεμβάσεις στο δήμο μας που αποβλέπουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Και δυο τέτοιες παρεμβάσεις είναι αυτές που εγκαινιάζουμε σήμερα στη Νεάπολη και τις παραδίδουμε στους μικρούς μας φίλους».

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης από τη Νεάπολη, όπου χθες εγκαινιάστηκαν δυο Παιδικές Χαρές-στολίδια και οι οποίες παραδόθηκαν και επίσημα -μετά την πιστοποίησή τους- στα παιδιά για όμορφα, δημιουργικά και ασφαλή παιχνίδια. Μάλιστα, στις τελετές των εγκαινίων, όπου παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, το κλίμα ζέσταναν ιδιαίτερα, παρά τον αέρα που φυσούσε, δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους που έκαναν από νωρίς κατάληψη του χώρου.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονους χώρους για παιχνίδι και άθληση με νέες και σύγχρονες κατασκευές εξελιγμένων και ευφάνταστων παιχνιδιών που τηρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και εντάσσονται στο καθολικό έργο ριζικής αναμόρφωσης και δημιουργίας πρότυπων Παιδικών Χαρών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που θέτει νέα δεδομένα και ανεβάζει αισθητά τον πήχη γενικότερα  στην κατασκευή ανάλογων χώρων. Σε αρκετές περιπτώσεις, δε, Παιδικών Χαρών που κατασκευάστηκαν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο καινοτόμος αυτός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει τμήματα με χώρους πρασίνου ιδιαίτερης αισθητικής και καλαισθησίας καθώς και προσθήκες με παιχνίδια που συνδυάζουν αθλητική δραστηριότητα και σωματική και νοητική εκπαίδευση, γεγονός το οποίο ανέδειξε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

«Δεν κάνουμε θαύματα. Απλά ασκούμε χρηστή διαχείριση των οικονομικών μας βάσει του νόμου και με διαφανείς διαδικασίες. Έτσι, πετυχαίνουμε να εντάξουμε μεγάλα έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να εξασφαλίζουμε μεγάλες οικονομικές εκπτώσεις στις δημοπρασίες γιατί είμαστε ένας υγιής και καλοπληρωτής δήμος», τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης αναφερόμενος στο κόστος των τεσσάρων και πλέον εκατ. ευρώ που επενδύονται το τελευταίο διάστημα στην ανακατασκευή και αναμόρφωση των 40 Παιδικών Χαρών σε όλο τον δήμο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μέριμνα του δήμου ώστε να υπάρχει μεγάλη επάρκεια θέσεων στους Βρεφικούς-Νηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, υπογραμμίζοντας τον μεγάλο αριθμό των πιστοποιημένων θέσεων (4.679) στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, την ίδια ώρα που άλλοι δήμοι πολύ μεγαλύτεροι δεν διαθέτουν ούτε το 1/5 των θέσεων, όπως είπε.

«Προτεραιότητά μας είναι οι χώροι αυτοί να είναι ασφαλείς και να πληρούν τις πιο σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Σαουλίδης, συμπληρώνοντας ότι «έως σήμερα τέσσερις Παιδικές Χαρές στη Δ.Ε. Νεάπολη έχουν αδειοδοτηθεί, άλλες τρεις είναι σε αναμονή για αδειοδότηση από το υπ. Εσωτερικών», ενώ ανακοίνωσε ότι «εντός τους 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τρεις Παιδικές Χαρές, δύο στο πάρκο  των ‘‘Ρουμανικών’’ -το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε σε  πρόγραμμα χρηματοδότησης-, όπου υπάρχει πρόβλεψη και για χώρο πρασίνου και τοποθέτησης οργάνων εκγύμνασης, και μία στην οδό Ελλησπόντου και Κασσίμη».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Δημήτρης Ζιγκερίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων στη Δ.Ε. Νεάπολης, και ιδιαίτερα στην περιοχή Στρεμπενιώτη που αναμορφώνεται ριζικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ