Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Καύσωνας με έντονη δυσφορία - Τι λέει για Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος

Αναφορά στα φαινόμενα έντονης ζέστης αλλά και έντονης δυσφορίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κάνει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι μπορεί σε επίπεδα ζέστης να μην φτάσει τη θερμοκρασία που θα επικρατεί σε άλλα μέρη της χώρας αλλά η αίσθηση δυσφορίας θα είναι πολύ έντονη λόγω της υψηλής υγρασίας.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει στη δημοσίευσή του στο facebook αλλά και τους πίνακες:

Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασία κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα όμως το θετικό στην όλη επικείμενη θερμή εισβολή είναι οτι η έντονη ζέστη δεν θα συνδυαστεί με αυξημένη υγρασία και δυσφορία, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές! 

Μια από αυτές θα είναι και η Αττική η οποία θα φλερτάρει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες μεν αλλά η υγρασία και η δυσφορία δεν φαίνεται να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα (δειτε το μετεωδιάγραμμα)

Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία μπορεί να μην αγγίξει τα επίπεδα της Αττικής αλλά η δυσφορία/υγρασία στην πόλη θα είναι κατά διαστήματα έντονη (οι εικόνες παρακάτω).

Όπως θα δείτε στα μετεωδιαγράμματα, η θερμοκρασία από την Τρίτη και κυρίως από την Τετάρτη θα σημειώσει μεν πτώση ενώ προβλέπεται και κατά τόπους άστατος καιρός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, αλλά τα επίπεδα δυσφορίας/υγρασίας και στις δύο πόλεις και όχι μόνο θα πάρουν την ανιούσα.. 

Κάτι σαν "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" δηλαδή..

Με εκτίμηση 

Σάκης Αρναούτογλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ