Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δεύτερο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Υπό ήχους Μίκη Θεοδωράκη

Ανακοινώθηκε και νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη ΔΕΘ

Δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», μέσω Facebook, στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», χωρίς να διευκρινίζεται αν θα παραστεί ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης. Το ραντεβού δίνεται στις 19.00 στη Νέα Παραλία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα: «Απαντάμε στους υποτακτικούς με περισσότερη Δημοκρατία. Η μουσική και ο πολιτισμός απέναντι στην καθεστωτική νοοτροπία. Η ορχήστρα ''Μίκης Θεοδωράκης'' σε μια ανεπανάληπτη συναυλία. Σε ένα συλλαλητήριο που δεν εχει δει όμοιο η οικουμένη. Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε».

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ανακοινωθεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, την ώρα της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Βεργίνα Τηλεόραση και η Επιτροπή για την Προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ