Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Καθημερινές «αποβάσεις» στη Χαλκιδική για μέλη των ΚΑΠΗ (ΦΩΤΟ)

Μέχρι τις 27 Ιουλίου συνεχίζεται το πρόγραμμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών «ΚΑΠΗ & Θάλασσα»

Δροσερές βουτιές και στιγμές δροσιάς και ανεμελιάς, με μεγάλη και καλή παρέα, έχουν την ευκαιρία να χαρούν όσα μέλη των ΚΑΠΗ και των τεσσάρων Δ.Ε. Νεάπολης, Συκεών, Αγ. Παύλου και Πεύκων δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και Θάλασσα», που υλοποιεί για ακόμη μια χρονιά το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Για τρεις εβδομάδες, από τις 9 έως και τις 27 Ιουλίου, περισσότερες από 450 γυναίκες και άντρες, μέλη των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου, αναχωρούν καθημερινά, στις 8 το πρωί με τα εννέα συνολικά λεωφορεία που έχει μισθώσει ο δήμος για την παραλία των Φλογητών, από όπου επιστρέφουν στις 2 μετά το μεσημέρι, έχοντας απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα της Χαλκιδικής, συνοδεία εξειδικευμένων ναυαγοσωστών, φυσιοθεραπευτών, νοσηλευτών και εκπροσώπων των μελών των ΚΑΠΗ.

«Η συμμετοχή στο πρόγραμμα μάς καθιστά ενεργούς, πρωταγωνιστές, μας προσφέρει το δικαίωμα της απόλαυσης των καλοκαιρινών διακοπών, της ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων και επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της άθλησης κάτω από την φροντίδα και την επίβλεψη των συνοδών του δήμου», σημειώνει, με φανερή ικανοποίηση, ο κύριος Πασχάλης Παναγιώτου, γυρνώντας από τη Χαλκιδική, ενώ «για μια διέξοδο που ανατρέπει την μελαγχολία και προσφέρει, στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, την ευκαιρία, με λίγα χρήματα, να απολαμβάνουμε ένα ταξίδι στη Χαλκιδική με φίλους» έκαναν λόγο η κυρία Κατερίνα Χατζηιωάννου και ο κύριος Παναγιώτης Καραβέλας, τονίζοντας ότι «αισθανόμαστε ωραία γιατί νιώθουμε ενεργοί πολίτες που δεν έχουν εγκαταλείψει της χαρά της ζωής».

«Το καλό κλίμα, την ευγένεια, τη συνέπεια, τη συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και την ευγνωμοσύνη για αυτό που εισπράττουν και απολαμβάνουν από τις υπηρεσίες του δήμου» υπογραμμίζει η συνοδός του προγράμματος Άννα Γεωργιάδου, σημειώνοντας «την έκδηλη σημασία που έχει η συμμετοχή, η ψυχαγωγία και η εξωστρέφεια που προσφέρει το πρόγραμμα διαμορφώνοντας μία ποιοτική καθημερινότητα για τους συμμετέχοντες».

Το πρόγραμμα των εκδρομών

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα μονοήμερων και πολυήμερων εκδρομών του δήμου, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ήδη οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μονοήμερη εκδρομή στη Νάουσα, πενθήμερη εκδρομή στην Ολυμπία, τα Καλάβρυτα και την Πύλο στην Πελοπόννησο, ενώ ακολουθεί στα τέλη Αυγούστου τετραήμερη εκδρομή με προορισμούς την Πρέβεζα, την Πάργα και τη Λευκάδα, καθώς και μονοήμερη εκδρομή το φθινόπωρο με προορισμό τις Σέρρες, και συγκεκριμένα το Οχυρό του Ρούπελ, την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και τα Άνω Πορόια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ