18

AUG
2018

Ενοποιούνται τα σχέδια των δήμων για τη διαμόρφωση του μετώπου από το Καλοχώρι μέχρι και το Αγγελοχώρι

Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης για το παραλιακό μέτωπο

23 Jul 201815.50
Τα σχέδια των δήμων για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι, θα ενοποιηθούν στο πλαίσιο μελέτης που πρόκειται να εκπονηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η μελέτη αυτή προωθείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που αφορούν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, ενώ η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τον τρόπο δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Απόστολος Γιάντσης, διευκρίνισε ότι καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να εκπονηθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, η μελέτη που προωθείται θα εκπονηθεί υποστηρικτικά, προκειμένου να ενοποιήσει τα σχέδια που υπάρχουν ήδη από την πλευρά των δήμων.

Ζητείται μάλιστα στην ομάδα που θα αναλάβει τη μελέτη να συμμετέχουν ειδικοί από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, ναυπηγοί κ.α. Τα σχέδια των δήμων θα ληφθούν υπόψη, ωστόσο θα αναζητηθούν λύσεις και προτάσεις σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρόποι για την ενοποίηση των σχεδίων.

Ως παράδειγμα τέτοιων περιπτώσεων ο κ. Γιάντσης ανέφερε την ενοποίηση των ποδηλατοδρόμων κάθε δήμου σε ένα ενιαίο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα διαπερνά πολλούς διαφορετικούς δήμους, τον προσδιορισμό κατάλληλης θέσης για την λειτουργία ναυπηγείων ή μαρίνας κλπ.

"Όταν μιλάμε για ανάπτυξη θαλάσσιου μετώπου για μένα είναι υποχρεωτικό να εξεταστούν θέματα τουρισμού, ναυταθλητισμού, αλιείας, μυδοκαλλιέργειας, εμπορικής ναυτιλίας και άλλα" σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "η ενοποίηση των σχεδίων πρέπει να γίνει".

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Γάκης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" διατύπωσε την εκτίμηση ότι μια τέτοια μελέτη δεν μπορεί να προσδιορίσει το όραμα της Περιφέρειας ή των Δήμων για το παραλιακό μέτωπο και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει κάτι πιο ολοκληρωμένο, λειτουργικό και οραματικό. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" επισήμανε ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αντιστοιχεί στην αποτύπωση που επιχειρείται με τη σχετική μελέτη, ενώ η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη "Συμμετέχω" σχολίασε ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καλούνται να ψηφίσουν μια διαδικασία που τη θεωρούν μάλλον αναποτελεσματική για το μέγεθος και τη σημασία της αξιοποίησης των επιμέρους προτάσεων.

Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δήλωσε αντίθετος στις στοχεύσεις του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου ενώ για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για την εν λόγω μελέτη, σχολίασε ότι είναι επιλογή και ευθύνη της διοίκησης. Τέλος, η Νιόβη Παυλίδου από τους "Πολίτες Μπροστά" ανέφερε ότι για τη μελέτη σχετικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα μπορούσε να γίνει διεθνής διαγωνισμός όπου μεγάλες εταιρείες θα μπορούσαν να δώσουν μια πρόταση.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Φωτιά στη Χαλκιδική – Δείτε εικόνες από τη μάχη με τις φλόγες (ΦΩΤΟ)

Τοπικά18 Aug 201817.48

Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής


ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ.

Φωτιά σε πευκόφυτη περιοχή στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

Τοπικά18 Aug 201814.42

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει τεθεί υπό έλεγχο


ΤΩΡΑ: Μποτιλιάρισμα σε έξι σημεία στη Χαλκιδική

Τοπικά18 Aug 201811.39

Δείτε πού έχει αυξημένη κίνηση μέσα στα πόδια της Χαλκιδικής


Χαλκιδική: Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από γνωστό Beach Bar (ΦΩΤΟ)

Τοπικά18 Aug 201811.07

Στις φλόγες αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο


Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Τοπικά18 Aug 201810.30

Τι ώρα θα επανέλθει η υδροδότηση


Σαν σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917 (ΦΩΤΟ)

Τοπικά18 Aug 201802.38

Ιστορικά στοιχεία για τη φωτιά που άλλαξε την πόλη


Μολυσμένα κουνούπια σε οκτώ δήμους σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Τοπικά18 Aug 201802.29

Τι πρέπει να ξέρετε και πώς να προστατευτείτε από τον Ιό του Δυτικού Νείλου


Χαλκιδική: Φωτιά σε αυτοκίνητο με 4μελή οικογένεια

Τοπικά17 Aug 201821.52

Σώοι οι επιβάτες ενώ το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώςΜασούτης

Mediterranean CosmosBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία