22

OCT
2018

Ενοποιούνται τα σχέδια των δήμων για τη διαμόρφωση του μετώπου από το Καλοχώρι μέχρι και το Αγγελοχώρι

Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης για το παραλιακό μέτωπο

23 Jul 201815.50
Τα σχέδια των δήμων για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι, θα ενοποιηθούν στο πλαίσιο μελέτης που πρόκειται να εκπονηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η μελέτη αυτή προωθείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που αφορούν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, ενώ η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τον τρόπο δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Απόστολος Γιάντσης, διευκρίνισε ότι καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να εκπονηθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, η μελέτη που προωθείται θα εκπονηθεί υποστηρικτικά, προκειμένου να ενοποιήσει τα σχέδια που υπάρχουν ήδη από την πλευρά των δήμων.

Ζητείται μάλιστα στην ομάδα που θα αναλάβει τη μελέτη να συμμετέχουν ειδικοί από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, ναυπηγοί κ.α. Τα σχέδια των δήμων θα ληφθούν υπόψη, ωστόσο θα αναζητηθούν λύσεις και προτάσεις σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρόποι για την ενοποίηση των σχεδίων.

Ως παράδειγμα τέτοιων περιπτώσεων ο κ. Γιάντσης ανέφερε την ενοποίηση των ποδηλατοδρόμων κάθε δήμου σε ένα ενιαίο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα διαπερνά πολλούς διαφορετικούς δήμους, τον προσδιορισμό κατάλληλης θέσης για την λειτουργία ναυπηγείων ή μαρίνας κλπ.

"Όταν μιλάμε για ανάπτυξη θαλάσσιου μετώπου για μένα είναι υποχρεωτικό να εξεταστούν θέματα τουρισμού, ναυταθλητισμού, αλιείας, μυδοκαλλιέργειας, εμπορικής ναυτιλίας και άλλα" σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "η ενοποίηση των σχεδίων πρέπει να γίνει".

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Γάκης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" διατύπωσε την εκτίμηση ότι μια τέτοια μελέτη δεν μπορεί να προσδιορίσει το όραμα της Περιφέρειας ή των Δήμων για το παραλιακό μέτωπο και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει κάτι πιο ολοκληρωμένο, λειτουργικό και οραματικό. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" επισήμανε ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αντιστοιχεί στην αποτύπωση που επιχειρείται με τη σχετική μελέτη, ενώ η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη "Συμμετέχω" σχολίασε ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καλούνται να ψηφίσουν μια διαδικασία που τη θεωρούν μάλλον αναποτελεσματική για το μέγεθος και τη σημασία της αξιοποίησης των επιμέρους προτάσεων.

Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δήλωσε αντίθετος στις στοχεύσεις του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου ενώ για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για την εν λόγω μελέτη, σχολίασε ότι είναι επιλογή και ευθύνη της διοίκησης. Τέλος, η Νιόβη Παυλίδου από τους "Πολίτες Μπροστά" ανέφερε ότι για τη μελέτη σχετικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα μπορούσε να γίνει διεθνής διαγωνισμός όπου μεγάλες εταιρείες θα μπορούσαν να δώσουν μια πρόταση.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Η Κόλλια - Τσαρουχά στην ορκωμοσία ΣΣΑΣ

Τοπικά22 Oct 201820.00

Ποιοι άλλοι παρέστησαν στην τελετή


Συλλυπητήρια Νοτοπούλου για θάνατο Δαϊρετζή

Τοπικά22 Oct 201819.41

Τι τονίζει σε ανακοίνωσή της


Αστυνομία: Δεν έγινε σύλληψη μουσικού δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά22 Oct 201819.18

«Πραγματοποιήθηκε μόνο προσαγωγή», λέει η ΕΛΑΣ


Εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη για χαρισματικά παιδιά

Τοπικά22 Oct 201819.10

Εγγραφές έως τις 30 Οκτωβρίου για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου που θέλουν μια θέση στο CTY του Ανατόλια

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για την επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός"

Τοπικά22 Oct 201818.20

Στο εδώλιο 21 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας


Ελευθέρια Χαλάστρας 2018: Εορτασμός με συγκίνηση (ΦΩΤΟ)

Τοπικά22 Oct 201817.51

Και μηνύματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας


Φοιτητές ΑΠΘ: Έμποροι ναρκωτικών κάνουν δοσοληψίες μπροστά στα μάτια μας

Τοπικά22 Oct 201817.31

Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, τονίζουν σε ανοιχτή επιστολή

Νοτοπούλου: Προχωράμε με αισιοδοξία μετά τη διπλωματική επιτυχία της συμφωνίας των Πρεσπών

Τοπικά22 Oct 201816.50

Συνάντηση με την ομάδα "Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια"ΜασούτηςMollers


NLPporniISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία