Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πού μαζεύουν ρούχα – τρόφιμα για τους πληγέντες της φωτιάς

Συγκλονιστικό το κύμα αλληλεγγύης που απλώνεται στην Ελλάδα

Συγκλονιστικό είναι το κύμα αλληλεγγύης που έχει απλωθεί ανά την Ελλάδα για τους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη το Liverpool Thessaloniki Branch που βρίσκεται στα Άνω Λαδάδικα, στην οδό Βεροίας 4, συγκεντρώνει ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες της Αττικής.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του προς όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν «Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και το Σάββατο 28 Ιουλίου (από τις 20.00 και μετά) το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική.

Πάνες, μωρομάντιλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, betadin, fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ.

Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος το Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός ως αργά, καθώς στις 24.00 θα ξεκινήσει ο φιλικός αγώνας με την Manchester United.

Οι οικογένειες της Αττικής μας χρειάζονται, όλοι μαζί μπορούμε…»

Νέα σημεία συγκέντρωσης ειδών βοήθειας

Δήμος Θεσσαλονίκης

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

COLORS Urban Hotel

Στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13) συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους Πυρόπληκτους της Αττικής. Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι:

- Εμφιαλωμένο Νερό

- Παιδικές Πάνες

- Μωρομάντιλά

- Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α.

- Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin)

Παρακαλούμε μην αποστείλετε είδη ρουχισμού/ ιματισμού καθώς δεν είναι απαραίτητα.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Νεάπολη Καφέ-bar Merenda

Μέχρι Πέμπτη Βράδυ!

Όσοι από Θεσσαλονίκη θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες:

• Πάνες

• Γάζες

• Μωρομάντηλα

• Εσώρουχα

• Πετσέτες

• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (Φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κονσέρβες, εβαπορέ, χυμούς)

• Betadine

• Fucidin

• Ζωοτροφές για σκυλάκια, γατάκια, κλπ.

• Οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας!

Διεύθυνση Συγκέντρωσης:

Φλογητών 2, Νεάπολη (Καφέ-bar Merenda)

Δήμος Δέλτα

Την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αποφάσισε ο Δήμος Δέλτα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου.

Το θέμα συζητήθηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη για τα διόδια, και η απόφαση των συμμετεχόντων επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γλώσση, Δ. Ζακαλκά, Γ. Ρήγα και Σπ. Σταματάκη (και της Λ. Χατζηκυριάκου που ήταν αδύνατον να είναι παρούσα) ήταν ομόθυμη.

Ήδη στάλθηκε σχετική επιστολή στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και στους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν και τέθηκαν οι δυνάμεις του Δήμου στη διάθεση των συντονιστών για τη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης.

«Είναι μια εθνική τραγωδία. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Είναι ώρα αυτοκριτικής και ώρα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα μπορούν να φέρνουν στα Δημοτικά Καταστήματα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και στη Σίνδο στο ΚΕΠ, από αύριο το πρωί (25/7) τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά

Χυμούς

Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Oikies Real Estate

Το Oikies Real Estate, στην Πέτρου Συνδίκα 61, στο ισόγειο, με σύνθημα, «ΣΗΚΩ και ΔΡΑΣΕ, άσε τις “φωνές” από τα social media!!!», μέχρι αύριο Τετάρτη το απόγευμα στις 6μ.μ. συγκεντρώνει για αποστολή στην Αθήνα: γάζες, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, Fucidin,Betadine, τρόφιμα μακράς διάρκειας-ξηρής συντήρησης (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες).

Bios Coop

Στο κατάστημα του Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Κων. Καραμανλή 42), μπορείτε να φέρετε ή να αγοράσετε επιτόπου είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές (τρόφιμα μακράς διάρκειας, πάνες, μωρομάντηλα, εμφιαλωμένα νερά κα). Κλασσικές ώρες λειτουργίας των super market (8:00-21:00). Από σήμερα έως και την 1η Αυγούστου. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

https://www.facebook.com/bioscoop.gr/posts/1837423223017629

 Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Άμεση έκκληση για παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την πύρινη τραγωδία στην Αττική απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προς όλους τους δημότες, κατοίκους, φορείς και συλλόγους της περιοχής και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμβάλει στην ανακούφιση των θυμάτων του ασύλληπτου εθνικού εφιάλτη.

Από αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να τα παραδίδουν σε δύο σημεία του δήμου, είτε στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη (στο φυλάκιο), είτε στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου). Όπως σημειώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, στην οποία ανήκει η σχετική πρωτοβουλία, κατά την παράδοση θα χορηγείται αναλυτικό πιστοποιητικό παράδοσης- παραλαβής που θα διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας.

Έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά.), παιδικές τροφές.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού προβαίνει στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για να αποστείλει άμεσα στους πυροπαθείς, καθορίζοντας τρεις χώρους παραλαβής.

·        Στο χώρο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές «Κοινωνικό Παντοπωλείου-Παροχή Συσσιτίου & Κοινωνικό Φαρμακείο» (21ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, τηλ.επικοινωνίας 23920 27168)

·        Στη χώρο της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» στο κτίριο της  Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (τηλ. επικοινωνίας 23923 30368)

·        Στο χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Επανομής (τηλ. επικοινωνίας 23920 44000)».

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά, το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ συμμετέχουν ενεργά στη στήριξη των πληγέντων πυροπαθών της Αττικής, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης που σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει

•Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς

•τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

•γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

•γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα

τα οποία θα σταλούν στους πληγέντες Δήμους για να διανεμηθούν καταλλήλως.

Επίσης όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης. 

Σημεία συγκέντρωσης ορίζονται τα παρακάτω

•Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη

•παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία

•Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου

•ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12

•ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15

•Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

•Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Πληροφορίες: 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία αλληλεγγύης, προκειμένου να συνδράμει εμπράκτως στην ανακούφιση των πυροπαθών της Αττικής.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, θα συγκεντρωθούν τις επόμενες τρεις μέρες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα διοργανωθεί και εθελοντική αιμοδοσία, για τους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, που δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες.

Συντονιστής της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Άννα Μυκωνίου.

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και από τις 8.30’ το πρωί μέχρι τις 21.00’.

Εκεί θα μπορούν όσοι πολίτες το επιθυμούν να προσφέρουν συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς. Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, καθώς και οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος και σανδάλια (σαγιονάρες).

Επίσης, την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, παλιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 10.00’ το πρωί έως τις 13.00’, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι πολίτες το επιθυμούν, με ελεύθερη στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφέρειας.

Όλα τα νέα σημεία θα συμπληρώνονται στο παρών κείμενο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ