Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις για μαθητές

Συνεχίζεται και διευρύνεται η συνεργασία του ΚΘΒΕ με το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με οδηγό την τεράστια ανταπόκριση και επιτυχία που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια η πρωτοπόρα πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που έφερε το θέατρο στα σχολεία και τα σχολεία στο θέατρο, περισσότεροι από 13.500 μαθητές του δήμου από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο θα έχουν την ευκαιρία για τέταρτη συνεχή χρονιά να μυηθούν εντελώς δωρεάν στο μαγικό κόσμο του Θεάτρου, χάρη στα προγράμματα θεατρικής παιδείας και αγωγής τα οποία εξασφάλισε και τους προσφέρει ο δήμος μέσα από την αγαστή και άκρως δημιουργική συνεργασία του με το Κ.Θ.Β.Ε..

Με στόχο την ευαισθητοποίηση κάθε μαθητή σε θέματα πολιτισμού, κοινωνικής και αισθητικής αγωγής και έκφρασης, ένα συνεχές θεατροπαιδαγωγικό «παιχνίδι» θα εξελιχθεί και φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε τρεις άξονες: τόσο στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου, όσο και στις σχολικές αίθουσες αλλά και στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών, όπως συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη. Παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και του υπεύθυνου των οργανωμένων παραστάσεων του ΚΘΒΕ Ντένη Καλατζή, στη συνάντηση εξετάστηκαν λεπτομερώς οι όροι της νέας συνεργασίας για το σχολικό έτος 2018-2019, όπως επίσης και το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα παρακολουθήσουν φέτος οι μαθητές.

«Μακάρι και οι άλλοι δήμοι…»

«Σπέρνουμε σπόρο Πολιτισμού και Παιδείας, βάζουμε φρένο στο ρατσισμό, στο σεξισμό και τη βία», υπογράμμισε ο Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι «είναι πραγματικά ελπιδοφόρο ότι η συνεργασία με το ΚΘΒΕ, που στηρίζεται στο κοινό μας όραμα για την καλλιτεχνική καλλιέργεια των παιδιών και τη γνωριμία τους με την κοσμογονία του θεάτρου, γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους τελικούς αποδέκτες, τους ίδιους τους μαθητές». Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «πρόκειται για μια ακόμη δράση που ενισχύει τον αγώνα μας να φέρουμε τον πολιτισμό στην παιδεία και να πάμε την παιδεία στον πολιτισμό, όπως ήταν το όραμα της μεγάλης και αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη».

«Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και μόνο μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε να προχωρήσουμε και να κρατήσουμε το πολιτισμό ψηλά», δήλωσε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης, επισημαίνοντας ότι «αυτό το έχει καταλάβει καλά ο Σίμος Δανιηλίδης που είχε αυτό το όραμα και την ιδέα, αλλά και εμείς το έχουμε νιώσει ως καλλιτέχνες. Μακάρι και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η συνεργασία με τον οποίο προχωρά για ακόμη μια φορά πολύ καλά».

«Με την πεποίθηση ότι το Θέατρο αποτελεί το καλύτερο παιδαγωγικό εργαλείο για τους μικρούς και τους μεγάλους ο δήμος Νεάπολης-Συκεών φροντίζει για τη συνεχή θεατρική παιδεία αναδεικνύοντας την καθημερινότητα μέσα από το μύθο της θεατρικής πράξης, ετοιμάζοντας του θεατές του αύριο με αξίες και ευαισθησίες», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Με δεδομένο μάλιστα τον θετικό απολογισμό των προηγούμενων ετών, οι δυο πλευρές συμφώνησαν για τις εξής παραστάσεις, ενώ σημείωσαν ότι το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί με νέες παραγωγές κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

• «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», από 21 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο - Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημ. σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου,

• «Ποιος σκότωσε το σκύλο», από το Νοέμβριο στη Μονή Λαζαριστών - Απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου

• «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», από τα μέσα Φεβρουαρίου στην ΕΜΣ και για τρεις πρωινές παραστάσεις ανά εβδομάδα βδομάδα - Απευθύνεται σε παιδιά Δημ. Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου

• «Εξέγερση της μύτης», στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών από 24 Ιανουαρίου 2019 - Απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου

• «Κοίτα», στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών - Για βρέφη και νήπια έως 5 χρόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Για μια εξέλιξη που θα φέρει την καταστροφή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν οργανώσεις αρωγής
Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες
Από την ομάδα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, τρεις αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες