Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή αλλοδαπών

Χειροπέδες από την αστυνομία σε 19χρονο που μετέφερε 6 άτομα σε Ι.Χ.

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 19χρονος άντρας, ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξι (06) αλλοδαπούς.

Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, της Απείθειας, της Αντίστασης, καθώς και για παράβαση του Κ.Ο.Κ., για Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (12-08-2018), στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν όχημα που οδηγούσε ο 19χρονος άντρας, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία αφού ακινητοποιήθηκε το όχημα στο ύψος του κόμβου Δερβενίου, ο οδηγός του προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ενώ κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση προκειμένου να την αποφύγει.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έξι (06) αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στη χώρα μας σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό σε μέλος του κυκλώματος.

Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε εντός του οχήματος ένα μαχαίρι το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ