Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παιδιά από όλη την Ουκρανία στην Κ. Μακεδονία για διακοπές

Διακοπές για 120 παιδιά κοινωνικά ευάλωτων κατηγοριών ...

Το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ουκρανική Κοινότητα Βορείου Ελλάδος «ΠΗΓΗ-ΤΖΕΡΕΛΟ» (Θεσσαλονίκη), οργάνωσε διακοπές και εξυγίανση 120 παιδιών κοινωνικά ευάλωτων κατηγοριών από διάφορα μέρη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, στις παιδικές κατασκηνώσεις Ελαιώνες Χαλκιδικής. 

Πρόκειται για ορφανά παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες, εσωτερικούς μετανάστες και των παιδιών από την περιοχή που πραγματοποιείται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Το πρόγραμμα εξυγίανσης των παιδιών στην Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του υπηκόου της Ελλάδας V.L.Nusenkis, δίνει την ευκαιρία στα άπορα παιδιά, εκτός από την αποκατάσταση και εξυγίανση, να γνωρίζουν την ιστορία της Ελλάδας, του δεσμούς της με την Ουκρανία, να επισκεφτούν τα πιο σημαντικά μέρη στην Κεντρική Μακεδονία. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ξενάγηση στην Οδησσό, η οποία έχει μνημεία ελληνικής ιστορίας, ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας - Θεσσαλονίκη, επίσκεψη στο σπήλαιο των Πετραλώνων - ένα μέρος όπου βρέθηκε ο παλαιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη, που βρίσκεται στην του Πατρίδα του – στο χωριό Στάγιρα, Χαλκιδικής, καθώς και επίσκεψη στο WATERLAND.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα