Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός - Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Ο υδράργυρος σταθεροποιείται στους 35 βαθμούς Κελσίου

Στο κόκκινο θα είναι η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή (19/8) σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Όπως αναφέρει το meteo.gr στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Αντίστοιχα υψηλή θερμοκρασία αναμένεται και στη Χαλκιδική, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 19 Αυγούστου στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από το μεσημέρι και έπειτα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 23 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 36, και στην Κρήτη από 20 έως 30.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, και τοπικά το μεσημέρι στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 33 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ