Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κάμερες έχουν «πιάσει» υπόπτους για τη φωτιά στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ)

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και πολίτες

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στις 5:05 τα ξημερώματα από φωτιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Σέιχ Σου στο ύψος των 40 Εκκλησιών (δείτε ΕΔΩ).

Η άμεση αντίδραση ενός κατοίκου που μένει λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που βγήκε η πρώτη φλόγα στις 5:02 και η πολύ γρήγορη ανταπόκριση της Πυροσβεστικής που έφτασε λίγα λεπτά μετά ήταν καταλυτικοί παράγοντες ώστε να σβηστεί άμεσα η εστία που έκαψε μόνο χόρτα.

Τα πεύκα, ευτυχώς, δεν πρόλαβαν να πάρουν φωτιά και δεν εξαπλώθηκαν οι φλόγες. Τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το life-events.gr, θα ήταν πολύ πιο δύσκολα καθώς τα πρώτα σπίτια είναι πολύ κοντά, απέχουν μόλις 20 μέτρα, ενώ υπάρχει το δημοτικό σχολείο της περιοχής και ο ναός.

Κάμερα έδειξε τις κινήσεις υπόπτου

Ένας κάτοικος παρακείμενου σπιτιού ήταν αυτός που αρχικά αισθάνθηκε τον καπνό της φωτιάς, μετά είδε τις πρώτες σπίθες στα ξερά χόρτα, και με γρήγορες κινήσεις κάλεσε την Πυροσβεστική. Περιγράφοντας όσα συνέβησαν τα κρίσιμα εκείνα λεπτά ανέφερε: «Ευτυχώς που υπήρχε ένα ελαφρύ αεράκι από το βουνό προς το σπίτι μου, γιατί είχα ανοικτή μπαλκονόπορτα και ο καπνός μπήκε στο σπίτι. Τον ένιωσα, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τη φωτιά που μόλις είχε ξεκινήσει. Στις 5:02 κάλεσα τη Πυροσβεστική. Τα οχήματα ήρθαν πολύ γρήγορα και την έσβησαν».

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως για τη φωτιά ευθύνεται ανθρώπινο χέρι. Φαίνεται πως υπάρχουν δύο-τρία σημεία που καταδεικνύουν πως είναι οι εστίες απ’όπου ξεκίνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του life-events.gr, κάμερα φύλαξης που υπάρχει σε πολυκατοικία κατέγραψε έναν άνδρα που στις 4:58 ανέβηκε από το σημείο εκείνο προς το δάσος, αλλά δεν ξανακατέβηκε. Μάλιστα, η αμφίεσή του ήταν πολύ περίεργη, αφού φαίνεται να φορά καμπαρντίνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως και νωρίτερα τη νύχτα, περίπου στις 2:00 άλλο ένα άτομο ανέβηκε από το ίδιο σημείο στο δάσος. Το οπτικό υλικό βρίσκεται στη διάθεση των αρχών προς εξέταση.

Δείτε τις φωτογραφίες με τα σημεία απ'όπου φέρεται να έχει ξεκινήσει η φωτιά:

Πηγή: life-events.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί