Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Το λιμάνι Θεσσαλονίκης το μοναδικό που δουλεύει 2 βάρδιες

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εναντίον της κατάργησης της τρίτης βάρδιας

Στo σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας πως η παράταξη του δεν σχεδιάζει "συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων".

"Εμείς ως παράταξη ξεκινάμε την οργάνωση για τις εκλογές που έχουν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: την απλή αναλογική. Εάν η πρώτη παράταξη λάβει ένα σεβαστό ποσοστό 25% - 30% θα βγάλει ένα νούμερο δημοτικών συμβούλων με το οποίο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος", ανέφερε ο κ.Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

"Η δική μας απόφαση είναι ξεκάθαρη. Ούτε συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων κάνουμε, ούτε άλλες καταστάσεις. Εγώ είμαι με την πόλη. Πρόθεσή μου είναι να συζητήσουμε με όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς, ώστε να βρούμε έναν τρόπο για να συνεργαστούμε μετά τις εκλογές. Η "Πρωτοβουλία" είναι η μοναδική παράταξη που δουλεύει για το καλό της πόλης, χωρίς να την ενδιαφέρουν οι κομματικές γραμμές", πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Επιπλέον, ο κ.Μπουτάρης -στη διάρκεια των ενημερώσεων του Σώματος- έθεσε το θέμα της κατάργησης της νυχτερινής βάρδιας στο Α' τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών της Θεσσαλονίκης. Ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιου Πιτσιλή.

"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό λιμάνι στον κόσμο που δουλεύει δύο βάρδιες. Δεν υπάρχει λιμάνι που να μην δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας και να ζητάμε την επαναφορά της τρίτης βάρδιας. Θα σταθούμε στο πλευρό των εξαγωγέων και των παραγωγών", είπε ο κ.Μπουτάρης.

Με την πρόταση του δημάρχου συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτηρίζοντας "εξωφρενική την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το 16ωρο που σημαίνει υποβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης", ενώ αντίθετα διαφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Δελής.

Εξάλλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Σταύρου Καλαφάτη αναφορικά με το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Η φράση του κ.Καλαφάτη προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι "χάρισε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια" προκάλεσε την αντίδραση του κ.Μπουτάρη που του ζήτησε να ανακαλέσει κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα.

"Δεν το χαρίσατε το όνομα στους γείτονες. 'Ησασταν στην πρώτη γραμμή για το όνομα μαζί με τον Τσίπρα και τον Καμμένο", ανασκεύασε ο κ.Καλαφάτης, με τον κ.Μπουτάρη να απαντά: "Με είδες να πάω στην Πρέσπα; Με είδες με τον Τσίπρα και τον Καμμένο; Λες τεράστια ψέματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα