Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

USS Mount Whitney: Η ναυαρχίδα του 6ου στόλου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Το Typosthes.gr σας μεταφέρει μέσα στην αμερικανική ναυαρχίδα   ...

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αγκυροβολημένο και θα παραμείνει για μια εβδομάδα το USS Mount Whitney, η ναυαρχίδα του αμερικανικού 6ου Στόλου, στο πλαίσιο της 83η ΔΕΘ στην οποία τιμώμενη χώρα είναι φέτος οι ΗΠΑ.

Το πλοίο που τέθηκε σε υπηρεσία το 1971, έχει μήκος περίπου 190 μέτρα, πλάτος 33 μέτρα και εκτόπισμα 18.400 τόνων. Το πλήρωμα αποτελείται από 150 υπαξιωματικούς, 12 αξιωματικούς και 150 άτομα πολιτικό προσωπικό, ωστόσο μπορεί να δεχθεί πολύ περισσότερα άτομα. Μπορεί επίσης να δεχθεί ελικόπτερα, και έχει συστήματα μόνο για την αυτοάμυνά του, καθώς κύριος σκοπός του είναι η παροχή επικοινωνιακής υποστήριξης. "Οι κεραίες μας είναι τα όπλα μας και οι πληροφορίες τα πυρομαχικά μας" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο καπετάνιος του πλοίου Robert Aguilar, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο ειδικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθώς το πλοίο δεν είναι ανοιχτό για το κοινό. Όπως σημείωσε υπάρχει δυνατότητα για παγκόσμιες επικοινωνίες, καθώς το πλοίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ενώ διαθέτει operations center με οθόνες συνδεδεμένες με το δίκτυο και υπολογιστές.

 Ο ίδιος είπε "χαιρόμαστε που είμαστε εδώ για τη ΔΕΘ, είναι μια ευκαιρία για εμάς και το πλήρωμα να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας".  Ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά φέτος που το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα. Η πρώτη ήταν στην Αθήνα, τον Ιούλιο όπου έμεινε για 4 ημέρες. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Θερμαϊκό, περίπου στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Το USS Mount Whitney συμμετέχει σε διάφορες ασκήσεις. Η  τελευταία ήταν πολυεθνική και έλαβε χώρα στην Μαύρη Θάλασσα.

Μ. ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από το USS Mount Whitney 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Ανακοινώθηκε η λίστα των διαιτητών της UEFA για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος - Δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό όνομα
Euro 2024: Χωρίς Έλληνα διαιτητή η τελική φάση
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»
Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντοπισμό πτωμάτων και στο Αλ Σίφα ύστερα από επιχείρηση των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων
Φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»