20

SEP
2018

Διαθέτει 120 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη

Μεγάλο κονσόρτιουμ από Ισραήλ αγοράζει θρυλικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη

11 Sep 201802.26
ΦΩΤ: PARALLAXI.

Πρόταση να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες να προσλάβουν από έναν υπάλληλο, κατέθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στο 1ο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργάνωσε ο φορέας στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ.

Όπως επισήμανε, μονάχα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει 55.00 μέλη, οπότε η πρόταση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας. Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ζήτησε να υλοποιηθούν άμεσα, και διερωτήθηκε «πόσες επιχειρήσεις θα αντέξουν τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 8.000 επιχειρήσεις έχουν διαγραφεί από το Επιμελητήριο.  

Την ανάγκη η ελληνική οικονομία να μην έχει πισωγύρισμα, επισήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Χαρακτήρισε θετική την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά πρόσθεσε ότι με εξαίρεση την καταβολή 1 δισ. ευρώ σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς, οι υπόλοιπες ανακοινώσεις θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου. 

Γ. Μπουτάρης: Κανένας πολιτικός στη ΔΕΘ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρωτοβουλία να μην επισκέπτεται κανένας πολιτικός την ΔΕΘ, θα αναλάβει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στην εκδήλωση. Χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά, απαράδεκτη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόλη με τα συλλαλητήρια το Σάββατο, και πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν ένα είδος «Νταβός» εκτός πόλης.  

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ανέδειξε το παρελθόν της πόλης και έφερε ως παράδειγμα το Μουσείο Ολοκαυτώματος, εκτιμώντας ότι με την ολοκλήρωσή του σε 2-3 χρόνια θα προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Όταν ανάλαβε η τωρινή διοίκηση, υπογράμμισε, η Θεσσαλονίκη είχε 1 εκ. διανυκτερεύσεις. Τον περασμένο χρόνο αυξήθηκαν σε 4 εκ., συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων της πλατφόρμας airbnb. Την τελευταία διετία ξεκίνησαν να λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη 25 μικρά ξενοδοχεία (boutique hotel). 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι μεγάλο ισραηλινό ξενοδοχειακό κονσόρτιουμ, που διαθέτει 120 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη, έχει αγοράσει το ξενοδοχείο «Βιέννη» στον Βαρδάρη και μεγάλο μερίδιο από το Καραβάν Σαράι, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας. Tέλος, πρότεινε τα καταστήματα να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 6 το απόγευμα, για να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι. 

«Λυπηρή» χαρακτήρισε την εικόνα της πόλης κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί πρέπει να έρχονται στη ΔΕΘ, αλλά να μην «καπελώνουν» τον εμπορικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Ο κ. Γιουτίκας έκανε λόγο για «υπουργικοκεντρικό» κράτος και πρότεινε να δοθούν αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Την εκτίμηση ότι οι ελλείψεις στην αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, είναι συνάρτηση των αδυναμιών της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διατύπωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας.  

Η ιστορία του επιβλητικού κτιρίου «Βιέννη»

Για την ιστορία του κτιρίου Βιέννη έχει γράψει η Parallaxi, κείμενο που αναδημοσιεύουμε παρακάτω. 

"Ήταν στην περίοδο του μεσοπολέμου όταν η Θεσσαλονίκη προετοιμαζόταν να γίνει ξανά κέντρο πολιτισμού των Βαλκανίων. Το επιβλητικό αυτό ξενοδοχείο με το όνομα  «ΒΙΕΝΝΗ»  έφερνε το άρωμα αλλαγής στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γ. Καμπανέλλο το 1929 και ολοκληρώθηκε το 1931 με πρώτο ιδιοκτήτη τον Κώστα Μανωλά.

Το εκλεκτικιστικού ρυθμού Μέγαρο κτίστηκε στη θέση του ναού της Αγίας Κυριακής και αρχικά είχε 3 ορόφους. Τα 55 δωμάτιά του φιλοξένησαν όλες τις διασημότητες της εποχής, Υπουργούς, Πολιτικούς και Καλλιτέχνες. Στην Κατοχή οι Γερμανοί επέλεξαν το επιβλητικό κτίριο για να στεγαστούν εκεί τα γραφεία της Κομαντατούρ ενώ τα υπόγειά του μετατράπηκαν σε χώρο βασανιστηρίων. Την πρώτη ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, στις 30 Οκτωβρίου του 1944, καταλήφθηκε από τον Εθνικό Λαϊκό Στρατό (ΕΛΑΣ) ο οποίος στέγασε σε αυτό για λίγους μήνες το αρχηγείο του.

Μετά την Κατοχή ο πρώτος Ιδιοκτήτης κ. Μανωλάς, επανέκτησε τη χρήση του ξενοδοχείου μέχρι και το 1973, χρονική περίοδο κατά την οποία οι όροφοί του "σφραγίστηκαν" και συνέχισαν τη λειτουργία τους μόνο τα καταστήματα του ισογείου. Στη συνέχεια το κτίριο εγκαταλείφθηκε και  το 1994 αγοράστηκε από τον κ. Αθανάσιο Μαντά. Με δική του πρωτοβουλία  το Μέγαρο θα ζωντάνευε ξανά στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 1997. Από το 2012 στους χώρους του κτιρίου «κοσμήματος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  βρίσκεται το Mediterranean College Thessaloniki". 

Διόρθωση: Αρχικώς το κείμενο για την ιστορία του κτιρίου εμφανιζόταν λανθασμένα δίχως την αναφορά πως επρόκειτο για πρωτότυπη δουλειά της Parallaxi. 


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία

Τοπικά20 Sep 201822.00

Τα είδη που μπορούν να πωλούν τα κυλικεία 

Θεσσαλονίκη: Ο βραβευμένος συγγραφέας Τζέφρι Ευγενίδης στο ΑΠΘ

Τοπικά20 Sep 201821.30

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό 

Θεσσαλονίκη: Ι.Χ παρέσυρε ανήλικο παιδάκι στην Καλαμαριά

Τοπικά20 Sep 201820.56

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το ατύχημα


Θεσσαλονίκη: Δυο σχολεία υποδέχθηκαν ανανεωμένα τους μαθητές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τοπικά20 Sep 201820.39

Στο πλαίσιο προγράμματος της Coca-Cola Τρία Έψιλον - Στο Πειραματικό, ένα «κτίριο-κόσμημα» ξεναγήθηκε σήμερα ο Γιάννης ΜπουτάρηςΣε εξέλιξη: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στην Ημαθία (video)

Τοπικά20 Sep 201819.49

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στην περιοχή για την κατάσβεση


Θεσσαλονίκη: Πάμε Χ.Α.Ν.Θ. τώρα για γυμναστική, ρομποτική και μόδα!

Τοπικά20 Sep 201818.10

Οι εγγραφές στα προγράμματα όλων των τμημάτων άρχισαν


Θεσσαλονίκη: Ξεπούλημα σε ιστορικά κτίρια – Στο σφυρί μουσεία και ναός!

Τοπικά20 Sep 201817.36

Μεγάλες προεκτάσεις στο «πέρασμα» ακινήτων στο Υπερταμείο


Καλαφάτης: Μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Τοπικά20 Sep 201817.09

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ


MEDIAMIXX FESTIVAL: Τα ΜΜΕ δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Sep 201816.50

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο με διεθνείς προσκεκλημένους


Μασούτης

Mediterranean CosmosHuawei Y seriesΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


ΚιβώτιοISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία