Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Buongiorno Salonicco: Το Τhessaloniki travel «μιλάει» πλέον και Ιταλικά (ΦΩΤΟ)

Την 6η σημαία του απέκτησε το portal του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Την 6η σημαία του απέκτησε πριν από λίγες ημέρες το portal thessaloniki.travel του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα προβολής του ψηφιακού τουρισμού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Thessaloniki travel παρουσιάζει σήμερα το τουριστικό πανόραμα της Θεσσαλονίκης με διαδραστικούς χάρτες ,την Virtual Reality Thessaloniki με τα μνημεία Unesco και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Συνδέει τις ιστοσελίδες youththessaloniki για τους νέους και φοιτητές, τον ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό οδηγό της πόλης αλλά και τα άλλα social media (Facebook, Instagram, Twitter) του Οργανισμού έχει ξεπεράσει πλέον το ένα εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες «μιλώντας» πέντε γλώσσες.

Αρχικά είχε ξεκινήσει την λειτουργία του στην 32η Philoxenia της ΔΕΘ με ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά. Πέρυσι με αφορμή την παρουσία της Κίνας στη ΔΕΘ ως τιμώμενης χώρας προστέθηκαν τα κινέζικα και τον περασμένο Μάρτιο τα Γερμανικά. Πριν από λίγες ημέρες το portal καλωσόρισε τους πρώτες επισκέπτες που περιηγήθηκαν στις σελίδες και τις τουριστικές διαδρομές κι άντλησαν πληροφορίες στην Ιταλική γλώσσα.

Η τελευταία προσθήκη των Ιταλικών στο portal της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει όμως την εξής ιδιαιτερότητα συγκριτικά με τις άλλες. Το περιεχόμενο του portal μεταφράστηκε εξ ολοκλήρου και προσαρμόστηκε δωρεάν από τους φοιτητές της Σχολής Μεταφραστών και Διερμηνέων του Πανεπιστημίου της Τεργέστης. Ο επίκουρος καθηγητής της Σχολής Giacomo Klein που διδάσκει τα ελληνικά είχε εντοπίσει το τουριστικό portal της Θεσσαλονίκης και είχε ζητήσει συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για να αποκτήσουν οι φοιτητές της Σχολής Διερμηνέων εμπειρία και περισσότερη τεχνογνωσία γύρω από τη λειτουργία ενός portal τουριστικού περιεχομένου προτείνοντας παράλληλα να προστεθεί και η Ιταλική γλώσσα στις γλώσσες που «μιλάει» η Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό τουρισμό.

Το Thessaloniki travel αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας των φοιτητών για τις μεταφράσεις –προσαρμογές των κειμένων στα ιταλικά αλλά και για την λειτουργικότητά του στην προβολή μιας μεγαλούπολης όπως είναι η Θεσσαλονίκη με σημαντικό τουριστικό και πολυπολιτισμικό απόθεμα. Οι φοιτητές στο πλαίσιο της συνεργασίας επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και πήραν μέρος σε εκδηλώσεις του Οργανισμού που αφορούσαν τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Για τρεις ολόκληρες μέρες ο πολυχώρος της Helexpo θα φιλοξενήσει το event της φετινής άνοιξης για το αυτοκίνητο από τη VAG Comment
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης