Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κοιμούνται σε Λ. Πύργο και Αριστοτέλους περιμένοντας… σύλληψη

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στο typosthes.gr

Οι προσφυγικές ροές και οι συλλήψεις αυξάνονται επικίνδυνα τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Τσαϊρίδη, ο οποίος έκανε μέσω της Ένωσης επίσημο αίτημα για 100 επιπλέον αστυνομικούς στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε πλέον, οι συνάδερφοι αναγκάζονται να παίρνουν μόνο ένα ρεπό ολόκληρο το καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό και στο κέντρο της πόλης: Το πάνω μέρος της Αριστοτέλους έχει μετατραπεί σε γκέτο των αλλοδαπών. Ενδεικτικό είναι και το τελευταίο περιστατικό με τους Κούρδους, οι οποίοι διανυκτέρευσαν έξω στην Αριστοτέλους, επειδή εκείνη την ώρα δεν χωρούσαν στο τμήμα… είχε ήδη μέσα τουλάχιστον 35 αλλοδαπούς. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλα σημεία του κέντρου πρόσφατα», εξήγησε ο κ. Τσαϊρίδης στον «Τ.Θ.». Στο επίσημο αίτημα των αστυνομικών για ενίσχυση του τμήματος, δεν υπήρξε καμία διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Το ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων, γίνεται ακόμη κρισιμότερο όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος, επειδή οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται συνέχεια από τον Έβρο και τα αστυνομικά τμήματα αναγκάζονται να αφήνουν τους πρόσφυγες στους διαδρόμους και τους προαύλιους χώρους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη και προβλήματα υγιεινής.

«Έχουμε 5.000 περισσότερες συλλήψεις αλλοδαπών σε σχέση με πέρσι ίδια εποχή. Είναι απίστευτο ότι όλες αυτές οι ροές προσφύγων και μεταναστών κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη, με την καθοδήγηση διαφόρων ΜΚΟ, και εμείς έχουμε το 65% των αστυνομικών στη φύλαξη στόχων! Το μόνιμο αίτημα μας είναι ένα κτίριο με πόσιμο νερό και τουαλέτες, για να μπορούμε να στεγάσουμε προσωρινά τους πρόσφυγες μέχρι να τους χορηγηθούν χαρτιά. Ποιος δήμαρχος όμως, πριν τις εκλογές, θα δεχτεί να πάει όλος αυτός ο κόσμος στο δήμο του; Πλέον, το πρόβλημα είναι ορατό στο κέντρο της πόλης…», ολοκληρώνει ο κ. Τσαϊρίδης.   

Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ