Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δυο σχολεία υποδέχθηκαν ανανεωμένα τους μαθητές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στο πλαίσιο προγράμματος της Coca-Cola Τρία Έψιλον - Στο Πειραματικό, ένα «κτίριο-κόσμημα» ξεναγήθηκε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης ...

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το «κτίριο-κόσμημα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο από την Coca-Cola Τρία Έψιλον στους 698 μαθητές και εκπαιδευτικούς του, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε οίκημα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και αποτελεί διατηρητέο μνημείο, αναδείχθηκε πρώτο στη φετινή ψηφοφορία του Προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις», με 24.496 ψήφους.

Σήμερα το απόγευμα, στο Πειραματικό ξεναγήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για τον οποίο η επίσκεψη ήταν όπως είπε συγκινητική, καθώς έχει τελειώσει εκεί το δημοτικό σχολείο. Σε συνομιλία που είχε με τον διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού κ. Ελευθέριο Βέτσιο, μοιράστηκε παιδικές μνήμες από το σχολείο, θυμήθηκε ονόματα δασκάλων, το πώς ήταν τότε το σχολείο αλλά και η γύρω περιοχή, το πώς πήγαινε κάθε μέρα στο σχολείο, αλλά και το γεγονός ότι τότε όλα τα παιδιά φορούσαν ποδιές. 

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον για ανακαινίσεις σε σχολεία της πόλης «γιατί δείχνει ότι η συνέργεια ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι απολύτως απαραίτητη». Είπε ότι ο δήμος έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ενώ υπενθύμισε ότι η εταιρία έχει ξεκινήσει με το δήμο και ένα ακόμη πρόγραμμα το Coca-Cola, Zero Waste Cities, μια από τις βασικές δράσεις του οποίου είναι και η δράση «Print Your City».

Ο Σταμάτης Δαυίδ, Marketing Manager της Δ. Μασούτης Α.Ε. δήλωσε ότι η εταιρεία στάθηκε με ιδιαίτερη χαρά δίπλα στο πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θες» της Coca-Cola Τρία Έψιλον. «Οι εταιρείες πρέπει να έρχονται κοντά, να συνεργάζονται και να βρίσκουν μιμητές», πρόσθεσε ακόμη. Σημειώνεται ότι το μεγάλο δίκτυο των καταστημάτων λιανικής Μασούτης λειτούργησε ως σημείο ενημέρωσης, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να ψηφίσουν το σχολείο που εκείνοι θέλουν να δουν να ανακαινίζεται και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν στους μαθητές «Το Σχολείο που Θέλουν».

Τι εργασίες έγιναν

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η εταιρεία αναβάθμισε ουσιαστικά τους χώρους του σχολείου προχωρώντας σε 48 συνολικά επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων: εσωτερική και εξωτερική βαφή του κτιρίου, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο, αλλαγή όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικές παρεμβάσεις, και ανακαίνιση των αιθουσών. Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε από όλους τους Θεσσαλονικείς να το σεβαστούν και να το προσέξουν γιατί είναι όπως είπε η ίδια η ιστορία της πόλης. Σημειώνεται ότι οι εργασίες στο σχολείο δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, ενώ ο εξωτερικός τοίχος θα επιστρωθεί με ειδικό υλικό ώστε να καθαρίζεται εύκολα, καθώς γίνεται συνεχώς «στόχος» γραφίτι. Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι κυρίες Χριστίνα Δαλακάκη και Κέλλυ Μαριβίδου, αντίστοιχα, μίλησαν για τον αγώνα που δόθηκε όλο το καλοκαίρι για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. «Τώρα βλέπουμε την επιβράβευση των κόπων μας και οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι το πιο σημαντικό για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς» είπε η κ. Δαλακάκη.

Ανακαίνιση και για το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το φετινό καλοκαίρι, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ολοκλήρωσε και την ανακαίνιση του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας 32 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες. Ανακαινισμένες αίθουσες, φρεσκοβαμμένη πρόσοψη, καινούρια παγκάκια και ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ περίμεναν τους 287 μαθητές στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ήταν το δεύτερο σχολείο που είχε αναδειχθεί κατά την περσινή ψηφοφορία και με πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του τη φετινή χρονιά.

Συνολικά 16 σχολεία έχουν ανακαινισθεί

Με την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν ανακαινισθεί συνολικά 16 σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από το 2012. Η συνολική επένδυση του προγράμματος αγγίζει τα 1,6 εκ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα έχει βελτιώσει τη σχολική καθημερινότητα περισσότερων από 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών μέχρι σήμερα. O Αλέξανδρος Παπαδάκης, External & Community Affairs Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Επτά χρόνια τώρα, τοπική αυτοδιοίκηση, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουν το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» και διεκδικούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον. Ο δικός μας ρόλος στην Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι να διασφαλίζουμε ότι η προσπάθειά τους θα πιάνει τόπο, παραδίδοντας το νικητήριο σχολείο πλήρως ανανεωμένο στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς».

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Δείτε τα βίντεο του typosthes.gr με δηλώσεις μετά τη σημερινή ξενάγηση στο Πειραματικό Σχολείο

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την ανακαίνιση από τα σχολεία 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία