Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συμμορία γυναικών «ξάφριζε» πορτοφόλια σε λεωφορεία ΟΑΣΘ

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες - Συνολικά 36 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Σε 36 συλλήψεις συνολικά προέβη το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και ειδικών δράσεων. Ξεχωρίζει η περίπτωση δύο γυναικών που συνελήφθησαν καθώς εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό σε λεωφορεία ΟΑΣΘ έκλεψαν από ανυποψίαστες γυναίκες τα πορτοφόλια τους ενώ είχαν προβεί και σε άλλες κλοπές "σηκώνοντας" μάλιστα στη μία περίπτωση και χρήματα από ATM.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 51χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και σε ποινή φυλάκισης (3) ετών, για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και από την οποία το συνολικό όφελος και η προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνει το ποσό των (30.000) ευρώ, αλλά και για απάτη από την οποία η ζημιά που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(6) άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο νεαρών αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο και πλατεία του κέντρου πόλης αντίστοιχα, αφαίρεσαν τα πορτοφόλια δύο ανυποψίαστων γυναικών που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν επιπλέον πέντε (5) κλοπές, ενώ προέβησαν και σε ανάληψη χρηματικού ποσού από αυτόματο ταμειολογικό μηχάνημα (ΑΤΜ) κάνοντας χρήση μιας εκ των κλεμμένων τραπεζικών καρτών.

(1) άτομο για παράνομη μεταφορά και προώθηση τεσσάρων αλλοδαπών προς το εσωτερικό της χώρας.

(4) άτομα για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

(16) άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν (4) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη