Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Περίπατος σε μοναδικές διαδρομές στο δάσος του Σέϊχ-Σου!

Αύριο Κυριακή από τις 10 το πρωί

Με σύνθημα «χωρίς αυτοκίνητο» μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους και στα μονοπάτια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, άλλοι πεζοί και άλλοι παρέα με τα ποδήλατά τους, για να αναδείξουν το σύνθημα της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου). 

Οι εκδηλώσεις, που εντάσσονται φέτος στον εορτασμό της ευρωπαϊκής αυτής δράσης, στον δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν εμπλουτιστεί και αυξηθεί και αναπτύσσονται σε ένα ευρύ χρονικά φάσμα τριών εβδομάδων ξεκινώντας από την περασμένη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει ποδηλατοδρομίες, περιπάτους, κατασκευές, επιδείξεις και πολύ παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Ήδη οι φίλοι του δάσους ετοιμάζονται για τον μεγάλο περίπατο που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, στο δάσος του Σέϊχ-Σου, με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση «Φιλίππειον» στις 10 π.μ. 

Ο στόχος φέτος είναι πλήθος συμμετεχόντων να δράσουν μαζικά και με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθούν δράσεις ώστε να εμπεδώσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, μέλη κάθε κοινωνικής ομάδας, μέσα από τρόπους εναλλακτικών μορφών μετακίνησης συνδυάζοντας μοναδικές διαδρομές της περιοχής με αντίστοιχο συνδυασμό τρόπων μετακίνησης και πάντα «…χωρίς αυτοκίνητο»!

Οι δράσεις

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) διαμόρφωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23.9.2018:

•    Περίπατος στο δάσος του Σέϊχ-Σου με σύνθημα «χωρίς αυτοκίνητο»

-Σημείο συνάντησης η διασταύρωση «Φιλίππειον» και ώρα 10π.μ. 

-Για τα μέλη των ΚΑΠΗ θα υπάρχει μεταφορά με λεωφορείο με σημεία αναχώρησης: Πλατεία Ειρήνης-Νεάπολης (8:30 π.μ.), Δημαρχείο Πεύκων (9π.μ.), Εκκλησία Αγ. Παύλου (9:30π.μ.), Εκκλησάκι Αγ. Θεοδώρων-Αλ.Παπαναστασίου (10:15π.μ.),  Goody’s Επταπυργίου (10:30π.μ.)

-Δηλώσεις συμμετοχής για τον περίπατο στο τηλ. 2313313126 έως και τις 20.9.2018

 ΣΑΒΒΑΤΟ 29.9.2018

•    11 π.μ.: Αγώνας επίδειξης ικανοτήτων και ποδηλασίας στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)

•    Περίπατος εντός και εκτός των Τειχών με το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

-Σημείο συνάντησης: Είσοδος «Γεντί Κουλέ», Επταπύργιο

-Ώρες έναρξης: 5:30μ.μ., 6μ.μ., 6:30μ.μ.

-Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313.313126 έως και τις 20.9.2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10.2018 - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ

•    11 π.μ.: Επιδείξεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια με ποδήλατα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)

•    Έκθεση κατασκευών από τα μέλη των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών με θέμα: «Δήμος χωρίς αυτοκίνητο, αλλαγή σκέψης, αλλαγή ζωής».

ΚΥΡΙΑΚΗ 7.10.2018

Street Handball στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών από τον Φοίβο Συκεών

-Ώρα έναρξης: 10 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών - Δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι (VIDEO)
Σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια – Τι είπε για τις προσπάθειες να «πετάξει» από πάνω της τον τίτλο της όμορφης
Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών - Δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι (VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη τα νέα εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων στο Νέο Ρύσιο – Τι ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη τα νέα εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης