Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα Πέμπτη

Σε 24ωρη γενική απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Χωρίς λεωφορεία θα είναι σήμερα Πέμπτη (4/10) η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχώρησαν από χθες το απόγευμα Τετάρτης σε κινητοποιήσεις εναντίον της τροπολογίας Σπίρτζη που ανοίγει το δρόμο για εκχώρηση δρομολογίων από τον ΟΑΣΘ προς τα ΚΤΕΛ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν πως η τροπολογία που υπερψηφίστηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή έχει ως στόχο «τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

Να σημειωθεί πως σήμερα Πέμπτη θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα δρομολόγια της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής N1 KTEΛ – Αεροδρόμιο καθώς και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑμΕΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συνδικάτου κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών» και καλεί τις ηγεσίες των κομμάτων, τους βουλευτές, την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς «να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες απόσυρσης αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης».

Όσον αφορά τη συνέχεια, ουσιαστικά το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ προοικονομεί και νέες κινητοποιήσεις εναντίον της εκχώρησης δρομολογίων. Ήδη σήμερα αναμένονται εξελίξεις, καθώς οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν στις 11.00 ώστε να αποφασίσουν την συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η απεργία γίνεται «χωρίς αιτία» και καλεί τους εργαζόμενους να επανεξετάσουν τη στάση τους προς την τροπολογία.

Τ.Τ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ