Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 10 εκπαιδευτικοί από την Ευρώπη στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Η σύμπραξη σχολείων της Ευρώπης και η οργάνωση δράσεων και ανταλλαγών μαθητών βρίσκονται στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης δέκα καθηγητών από πέντε χώρες, που πραγματοποιείται μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Το  Αριστοτέλειο Κολλέγιο, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολύπλευρης ανάπτυξης των δεξιοτήτων των μαθητών, συμμετέχει στο σχέδιο δράσης με τίτλο «Ας οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη» (Let’s Build Europe together) του Erasmus+ συνεργαζόμενο με σχολεία από την Αυστρία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία. Οι υπεύθυνοι καθηγητές του εν λόγω έργου από κάθε σχολείο, κατά την συνάντησή τους στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την οργάνωση της διδασκαλίας στο σχολείο και να ανταλλάξουν απόψεις για καινοτόμες μεθόδους, καθώς και για τις επόμενες δράσεις του προγράμματος με σημείο αναφοράς τις ανταλλαγές μαθητών. Ηδη ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου ταξίδεψε στην Αυστρία τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 προγραμματίζεται επίσκεψη οκτώ μαθητών του σχολείου στη Σεβίλλη.

«Θεωρούμε σημαντικό οι μαθητές να κατανοήσουν τις αρχές και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μάθουν να αναγνωρίζουν το ρόλο του ενεργού πολίτη, όπως επίσης τις δυνατότητες ή τις ευκαιρίες  που παρέχουν τα πολιτικά συστήματα της Ε.Ε. για την ενίσχυση του ρόλου του ενεργού πολίτη.  Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απελευθέρωση των δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, αλλά και στην καταπολέμηση των διακρίσεων», επισήμανε η καθηγήτρια Μαίρη Παπαχρήστου, η οποία είναι υπεύθυνη του προγράμματος “Let’s build Europe together» στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο μαζί με την εκπαιδευτικό Ελένη Κοκκίνου.

Οι εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία και την Κροατία, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη από την περασμένη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018,  είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να επισκεφθούν μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Βόρειας Ελλάδας.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου (Βησσαρίωνος 16, Πυλαία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ