Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αύριο απονομή Επάθλων για Κοινωνική Ποδηλασία

Στο Διαγωνισμό “Thessaloniki WEST” Social Biking Challenge 2018 σε μια διαδημοτική προσπάθεια

Με την απονομή των βραβείων και των επάθλων στους νικητές, πέφτει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 μμ στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» η αυλαία του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας με τίτλο “Thessaloniki WEST” Social Biking Challenge 2018”, που διοργάνωσαν από κοινού οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, σε μια διαδημοτική πρωτοβουλία για την προώθηση  της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

Ο διάρκειας τριών εβδομάδων διαγωνισμός βασίστηκε στην εφαρμογή BikePrints, βάση της οποίας οι συμμετέχοντες ποδηλάτες παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις που διένυσαν με το ποδήλατο τους, με στόχο να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Κάθε εβδομάδα αποτέλεσε και ένα αντίστοιχο στάδιο της πρόκλησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να οδηγούν μόνοι τους, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και να κερδίζουν πόντους με βάση την απόσταση που διένυσαν.

Σημειώνεται πως η λίστα με τα ονόματα  και τα έπαθλα των νικητών όλων των κατηγοριών (ομαδικό, ατομικό και ζευγαριού) που κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα χιλιόμετρα και πόντους, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://socialbiking.jrc.ec.europa.eu/#/prizes/06.

Η πρότυπη διοργάνωση “Thessaloniki WEST” Social Biking Challenge 2018 υλοποιήθηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου βιώσιμης αστικής κινητικότητας InnovaSUMP, αποτυπώνοντας τη συντονισμένη κοινή προσπάθεια των τριών δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση των εναλλακτικών - και φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον – μέσων μετακίνησης. Στόχος των διοργανωτών, μετά την επιτυχία του πιλοτικού διαγωνισμού κοινωνικής ποδηλασίας, είναι να υπάρξει συνέχεια, με τη θεσμοθέτηση της διοργάνωσης σε ετήσια βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ