Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυρίζογλου: Άμεση απόδοση σε κυκλοφορία της υπόγειας οδού Μενεμένης

Να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων οι οποίοι κινούνται μέσω όμορων δήμων, ζήτησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Την άμεση απόδοση σε κυκλοφορία της υπόγειας οδού Μενεμένης (ή κάτω διάβασης σιδηροδρομικών γραμμών),στη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων οι οποίοι κινούνται μέσω όμορων δήμων, ζήτησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Είναι ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, τα εγκαίνιά του είχαν προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκαν δύο μέρες νωρίτερα - στις 5 Σεπτεμβρίου - και από τότε δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία για λόγους τους οποίους δεν εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός, τόνισε ο κ. Κυρίζογλου, σε συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας έδειξε στους δημοσιογράφους την μία έξοδο της κάτω διάβασης, στην οδό Αγία Παρασκευής, διευκρινίζοντας ότι το έργο ολοκληρώθηκε και έγινε έλεγχος από τη Διεύθυνση Τροχαίας. 

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης απέδωσε την αναβολή των εγκαινίων και της απόδοσης του έργου σε λόγους επικοινωνιακής τακτικής του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών και ανήγγειλε κλιμάκωση της διαμαρτυρίας.

"Στις 7 Σεπτεμβρίου με πρόσκληση την οποία μας απέστειλε η ΕΡΓΟΣΕ κληθήκαμε να μετέχουμε στα εγκαίνια του έργου από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Καραντινού και ειδοποιήσαμε τον κόσμο. Στις 5 Σεπτεμβρίου λάβαμε έγγραφο από την ΕΡΓΟΣΕ το οποίο ειδοποιούσε ότι τα εγκαίνια αναβάλλονται για άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η αναβολή οφείλεται σε τεχνικούς λόγους που δεν σχετίζονται με το έργο" είπε ο κ. Κυρίζογλου.  

Ανέφερε, ακόμη, ότι το έργο δεν έχει καμία σχέση με την πεζοδιάβαση, που θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, ενώ με το αίτημα του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης συντάχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. 

"Εκείνο που θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι, είτε είμαστε πολίτες, είτε είμαστε αυτοί που διοικούμε αυτόν τον τόπο είναι ότι τίποτα δεν μας ανήκει σαν είμαστε στο σπίτι μας. Αυτό ο δρόμος ανήκει στον δήμο, ανήκει στους πολίτες. Το πότε θα γίνουν τα εγκαίνια, με ποιον τρόπο και για ποιο λόγο και σε ποια συγκυρία δεν αφορά κανέναν, καθώς από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το έργο πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους. Δεν μπορεί ένα έργο τέτοιας σπουδαιότητας, τέτοιας καλής κατασκευής να είναι κλειστό και να περιμένει έναν άνθρωπο για να μπορέσει να κοπεί η κορδέλα.  Μπορούμε να κόβουμε ανά πάσα στιγμή, όσες κορδέλες θέλουμε, αλλά το έργο πρέπει να αποδοθεί τώρα στους πολίτες" δήλωσε.  

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τόνισε ότι θέλει να ενώσει τη φωνή του με τις φωνές του δημάρχου και των κατοίκων της περιοχής, ώστε να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία το έργο της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη. "Πρέπει αυτό το έργο να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία  και έτσι ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής να πάρει σάρκα και οστά", δήλωσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ