Στις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα, οι καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την καλλιέργεια του κάστανου, την μεταποίηση του προϊόντος, καθώς και τη χρήση του στην μαγειρική από ανθρώπους που γνωρίζουν να χειρίζονται το προϊόν, ενώ η διασκέδαση θα συνεχιστεί σε βαλκανικούς ρυθμούς.
Την Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανάψουν τα κάρβουνα για να ψηθούν τα κάστανα, ενώ με την συνοδεία κρασιού και τυριού, αλλά και με παραδοσιακές πίτες θα οργανωθεί γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και με τη συνοδεία των μουσικών από τα χάλκινα της Γουμένισσας.