Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκθεση μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Η έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»

Ενδύματα που δημιουργήθηκαν με ανακυκλώσιμα υλικά και φορέθηκαν στην ανατρεπτική πασαρέλα με θέμα "Οι 4 εποχές" παρουσιάζονται σε έκθεση στο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» με πρωτότυπα ρούχα από πλαστικές σακούλες, φτερά, τσουβάλια, χαρτιά περιτυλίγματος και συσκευασίας, σίτες, περσίδες, κελύφη οστράκων, φλοιούς από κορμούς δέντρων, κλαδιά, διαφημιστικά έντυπα, εφημερίδες, καλαμάκια, πλαστικά ποτήρια, καπάκια, σχοινιά, σύρματα, παλιές λάμες, αποξηραμένα φυτά και λουλούδια, σκελετούς από χαλασμένες ομπρέλες ταινίες από παλιές κασέτες, καλώδια.

"Οι 4 εποχές" ήταν το θέμα που ενέπνευσε τους φετινούς δημιουργούς της εκδήλωσης "Nέα παραλία_νέα πασαρέλα 4 / Μόνο ανακύκλωση", η οποία όπως και η έκθεση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό, όσον αφορά στο θέμα της ανακύκλωσης.

Υπάρχει δεύτερη ζωή για κάποια υλικά; Την απάντηση στο ερώτημα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της έκθεσης - διαλεκτικής σύζευξης μόδας και ανακύκλωσης στο Περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου έως τις 31 Οκτωβρίου. 

Στην έκθεση συμμετέχουν με δημιουργίες τους οι: Ράνια Αφεντούλη, Αναστασία Βελισσαροπούλου, Πόπη Βουλγαρούδη /  Ιλεάνα Καμπαδάκη, Σοφία Βυζοβίτη με την ομάδα "Pr?t ? Plier", Μαρία Μέγα, Μαρία Νομισματίδου- Δημήτρης Λαζαρίδης, Ανθή Γιαννοπούλου, Νίκος Γλαβίνας, Παναγιώτα Καρβουνιάρη, Άννα Μηλώση, Βασιλική Μικρού, Σοφία Μπομπορίδου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Σωματείο Τέχνης Τεχνήεσσα, Νικολέτα Τσικώτη, Σύλλογος Φίλοι Νέας Παραλίας, Ελευθερία Φιλοκώστα, Bernard Cuomo.

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Νέα παραλία_νέα πασαρέλα 4", η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»