Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σε ποια περιοχή αλλάζει το πάρκινγκ – 29.000 χρήστες στο Thesi

Αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Τις 29.000 έφτασαν οι χρήστες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης μέσω της εφαρμογής «ParkPal», από τον Ιανουάριο του 2018 -οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του- έως και τις αρχές του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία από την αντιδημαρχία Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,,οι νέοι χρήστες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ολοένα και αυξάνονται. Τον περασμένο μήνα άγγιξαν τις 3.000, ενώ συνολικά τον μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 107.000 σταθμεύσεις.

Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα η δημοτική αστυνομία πραγματοποίησε 77.000 ελέγχους τόσο σε θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και σε θέσεις επισκεπτών, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση για τον κεντρικό δήμο και την κοινοπραξία ξεπέρασαν τις 304.000 ευρώ.

Η ελεγχόμενη στάθμευση στις αποκλειστικές θέσεις των επισκεπτών λειτουργεί τις καθημερινές από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες ώρες έχουν τη δυνατότητα τις συγκεκριμένες θέσεις να τις χρησιμοποιούν και οι μόνιμοι κάτοικοι χωρίς χρέωση. Τα τέλη στάθμευσης έχουν καθοριστεί στο ύψος των 1,70 ευρώ ανά ώρα και η χρέωση γίνεται ανά λεπτό.

Εκτός από το κέντρο της Θεσσαλονίκης το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο και σε άξονες της Ε’ δημοτικής κοινότητας, που χωροθετείται στο ανατολικό διοικητικό τομέα του κεντρικού δήμου στα όρια με τον δήμο Καλαμαριάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ