Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πόλεμος λάσπης» στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς – Τι μας είπε ο διοικητής

Αρνείται κάθε κατηγορία ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς

Του Γιώργου Καλλίνη

Μετά το απίστευτο περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Εργαζομένων, ο διοικητής του νοσοκομείου επιτέθηκε σε εργαζόμενη προκαλώντας της σωματικές βλάβες, ο διοικητής του νοσοκομείου, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο typosthes.gr αρνείται κάθε κατηγορία και εξηγεί γιατί κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

«Καταρχάς δεν πέφτω στο επίπεδο της ΠΟΕΔΗΝ και δεν σχολιάζω τη δήλωση τους. Αρνούμαι τα πάντα, είναι ψεύδη, δεν συνέβη τίποτα από αυτά που λένε. Είναι κρίμα που κάποιοι άνθρωποι έβαλαν αυτή την κυρία να ψευδομαρτυρήσει εναντίον μου. Είμαι επαγγελματίας, έχω οικογένεια, δεν μπορεί να βγαίνει ο οποιοσδήποτε να στοχοποιεί ανθρώπους και να σπιλώνει υπολείψεις. Είμαι περήφανος που στη χώρα μας, στα πιο δύσκολα χρόνια, η δημόσια υγεία κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους. Είμαι ένας εργατάκος σε αυτή την προσπάθεια και ήρθα στο Κιλκίς να συμμαζέψω μια άθλια κατάσταση, ενάντια σε ανθρώπους βολεμένους, που θέλουν να δυσφημούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν κρύβομαι, το λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, αλλά και το Υπουργείο Υγείας που θα ερευνήσει την υπόθεση», δήλωσε στο typosthes.gr εμφανώς φορτισμένος ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβανάκης. 

Μάλιστα, λίγη ώρα πιο πριν είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσα από την ιστοσελίδα του νοσοκομείου. «Η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων και μηχανισμών -μέσω κατασκευασμένων και ψευδών συμβάντων- να πλήξουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και εν τέλει να με εξοντώσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, για τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό. Η υγιής συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων, προκειμένου να προχωρήσει το έργο εξυγίανσης, ανασυγκρότησης και ηθικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζεται και καμμία επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρων δεν μας πτοεί» ανέφερε ο κ Ρεβενάκης.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο ίδιος και η εργαζόμενη βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς. Εκεί ο κ. Ρεβενάκης μήνυσε την εργαζόμενη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ενώ η εργαζόμενη τον μήνυσε για σωματική βλάβη που υπέστη κατόπιν χειροδικίας.

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο εργαζομένων υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν υπαρκτή και πλήρως απρόκλητη. «Τη Δευτέρα, εργαζόμενη του νοσοκομείου μας κατέθεσε μήνυση κατά του διοικητή για επίθεση, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου και σχηματίστηκε δικογραφία. Πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ήταν μια απρόκλητη επίθεση και όπως διαπιστώθηκε μετά από εξέταση, η εργαζόμενη είχε κάκωση δεξιού ώμου», εξήγησε στο typosthes.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. «Ο διοικητής καλό θα ήταν να ασχολείται περισσότερο με την κατάσταση των κτιρίων, παρά με καρατομήσεις εργαζομένων. Βλέπω μια μισαλλοδοξία εκ μέρους του διοικητή σε βάρος εργαζομένων. Εμείς καταδικάζουμε κάθε αυταρχική πράξη απέναντι στους εργαζομένους», ολοκληρώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Την καταγγελία εργαζόμενης στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, ότι την χτύπησε ο διοικητής του νοσοκομείου, θα διερευνήσει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξουσιοδότησε τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Ευστράτιο Πλωμαρίτη, να καλέσει το διοικητή του νοσοκομείου, Θεόδωρο Ρεβενάκη, για να τον ενημερώσει για όσα διαδραματίστηκαν και καταγγέλλονται από την εργαζόμενη.

Επίσης, ο κ. Πλωμαρίτης θα ζητήσει ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα του Κιλκίς, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα και στη συνέχεια θα ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της έφερε στο φως της δημοσιότητας περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη χθες από την Αστυνομία με την αυτόφωρη διαδικασία και πέρασε πέντε ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς γιατί χειροδίκησε κατά υπαλλήλου».

Τέλος, επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε χθες το πρωί ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς προς τον Υπουργό Υγείας για καταγγελία περί βιαιοπραγίας του Διοικητή σε βάρος εργαζομένης του νοσοκομείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ