Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οριακό προβάδισμα στον Απ. Τζιτζικώστα δίνει δημοσκόπηση της Interview

Μικρό προβάδισμα, το οποίο φτάνει τη μισή ποσοστιαία μονάδα, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview στον Απ. Τζιτζικώστα έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», στην πρόθεση ψήφου, ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας προηγείται με 21,4% έναντι 20,9% του Γ. Ιωαννίδη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ) με 10,8% και ακολουθούν ο Γιάννης Ζιώγας (ΚΚΕ) με 6,2%, ο Μάρκος Μπόλαρης με 5,2%, η Νιόβη Παυλίδου (ΕΛΙΑ) με 1,4%, ο Νικόλας Χρυσομάλλης (ΧΑ) με 1,1% και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 0,7%.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τη δημοσκόπηση προκύπτουν σημαντικά περιθώρια για μεγάλες διαφοροποιήσεις της κατάστασης, καθώς το 10,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα στηρίξουν άλλο υποψήφιο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος έφτασε στο 18,4%! Τέλος, «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ», είπε το 3,8%. Για το δεύτερο γύρο, και σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο πρώτων υποψήφιων, προηγείται ο Απ. Τζιτζικώστας με 30,6% και ακολουθεί ο Γ. Ιωαννίδης με 27,4%. «Δεν έχω αποφασίσει» λέει το 17,7% του δείγματος, και «Άκυρο/Λευκό/Δεν θα ψηφίσω» το 24,3%.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Ιωαννίδης καλούμενος να σχολιάσει τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες, είπε: «Όπως σας είχα πει και την προηγούμενη φορά, η διαφορά θα κλείσει από τη στιγμή που θα οργανώσουμε την προεκλογική μας εκστρατεία. Αυτό έγινε ξεδιπλώνοντας σταδιακά το πρόγραμμα μας και το ψηφοδέλτιο μας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα φανεί ο δυναμισμός που μας διακρίνει. Η νίκη θα είναι δική μας». Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας πως «όλα θα κριθούν στην κάλπη, ακόμη και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»
«Παρέχουν υψηλό επίπεδο φροντίδας» - Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Σχολής
Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»