Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίσκεψη εργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης στην Αυστραλία

Τα μέλη της αποστολής θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 30ης επετείου από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μελβούρνης στις 24 Νοεμβρίου, καθώς και σε παράλληλες εκδηλώσεις

Επίσκεψη εργασίας στην Αυστραλία θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη από 21 έως 29 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Μελβούρνης για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 χρόνων από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου, που αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Στάθη Παντελίδη (Εντάξει) και Μιχάλη Κωνσταντινίδη (Λαϊκή Συσπείρωση), θα επισκεφτεί τη Μελβούρνη (21-25/11) και το Σίδνεϊ (25-29/11).

Τα μέλη της αποστολής θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 30ης επετείου από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μελβούρνης στις 24 Νοεμβρίου, καθώς και σε παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει ομογενειακές οργανώσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Η αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφτεί το Τουριστικό Κέντρο της Μελβούρνης και θα συναντηθεί με φορείς του τουρισμού της Αυστραλίας, καθώς και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Μελβούρνης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ως προς τη διαχείριση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης, ενώ θα ξεναγηθεί στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα έχει εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μελβούρνης, Robert Doyle, και τη Δήμαρχο Σίδνεϊ, Clover Moore, και επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας και στις δύο πόλεις, ενώ θα επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ευσταθίου και το Ελληνικό Μουσείο στη Μελβούρνη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στο Κέντρο Εβραϊκού Ολοκαυτώματος της Μελβούρνης και το Εβραϊκό Μουσείο του Σίδνεϊ, όπου ο Δήμαρχος θα έχει επαφές, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες για την προώθηση και τη στήριξη του Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δρομολογεί η Διοίκηση του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ