Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τιμή στους Ήρωες του Πολυτεχνείου

Δέσμευση της δημοτικής αρχής Νεάπολης – Συκεών να παραμείνει προσηλωμένη στα μηνύματα των ηρώων του Πολυτεχνείου και να συνεχίσει τον αγώνα της με οδηγό τα ιδανικά της ιστορικής εξέγερσης του 1973

Τη δέσμευσή του η δημοτική αρχή να παραμείνει προσηλωμένη στα μηνύματα των ηρώων του Πολυτεχνείου και να συνεχίσει τον αγώνα της με οδηγό τα ιδανικά της ιστορικής εξέγερσης του 1973, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή τη σημερινή 41η επέτειο.

«Βρισκόμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για συνέχιση του αγώνα εκείνης της ένδοξης νεολαίας για τα υψηλά ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σ.Δανιηλίδης, ο οποίος το πρωί κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο των Ηρώων. Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Βουλγαρίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης. Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής:

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την ηρωική και ιστορική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, που άλλαξε τον ρου της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας, βρεθήκαμε και σήμερα εδώ, στο μνημείο των ηρώων του Νοέμβρη του 1973, όπως κάθε χρόνο, όχι μόνο για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, αλλά κυρίως για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για συνέχιση του αγώνα εκείνης της ένδοξης νεολαίας για τα υψηλά ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκε.

»Σαράντα ένα χρόνια μετά, η επέτειος αυτή βρίσκει τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία σε ένα νέο κρίσιμο σταυροδρόμι, έχοντας να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μεγάλες και ουσιαστικές προκλήσεις. Το κυρίαρχο σύνθημα, αποτελούμενο τότε από τρεις λέξεις, επανέρχεται επίκαιρο και καυτό, καθώς συμπυκνώνει τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού για:

• μεγαλύτερη Δημοκρατία με διεύρυνση και εμβάθυνση των θεσμών που θα εγγυώνται και θα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας, ασφάλειας, ισονομίας και ισοπολιτείας,

• καλύτερη Παιδεία, που θα αποτελεί το διαβατήριο της νέας γενιάς σε ένα ασφαλέστερο μέλλον,

• υγιή οικονομική ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα κατοχυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός για ένα μέλλον της εργασίας και της εξέλιξης.

»Κυρίως, όμως, καλούμαστε να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση, μέχρι της τελικής εξαφάνισής του, του ναζιστικού και φασιστικού φαινομένου που σήκωσε κεφάλι στη χώρα μας, που συνεχίζει να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο και να διχάζει την κοινωνία μας. Όλοι μαζί, πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές δυνάμεις, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να βρούμε τον κοινό βηματισμό μας και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για τη Δημοκρατία και την ευημερία. Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε ότι τιμούμε τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για υψηλά ιδανικά, όπως το έπραξαν οι ήρωες του Πολυτεχνείου το 1973».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια
Αφορά τις επιδόσεις εγγράφων από το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης
Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια