Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι «δρόμοι του κουδουνιού» ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου

Φέτος συμμετείχαν περισσότερα από 1500 μέλη από 21 συλλόγους

Ο πρωινός βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο στην εντυπωσιακή 2η Πομπή Κωδωνοφόρων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από 1500 μέλη από 21 συλλόγους που συμμετείχαν ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο και κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους όπου έκαναν αναπαράσταση των εθίμων τους. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής τους, μικροί και μεγάλοι τους χειροκροτούσαν, χόρευαν μαζί τους και ενημερωνόντουσαν για τα έθιμα της κωδωνοφορίας.

Οι πρωτότυπες φορεσιές τους αποτελούνταν από υλικά που μόνο η φύση δίνει ενώ ο «εκκωφαντικός» και ταυτόχρονα ρυθμικός ήχος των κουδουνιών επικράτησε σε όλο το κέντρο της πόλης. Συμμετείχαν ομάδες από: Σοχό Θεσσαλονίκης, Γόννους Λάρισας, Καλή Βρύση, Βώλακα, Πετρούσα, Πύργοι, Παγονέρι, Μοναστηράκι και Ξηροπόταμο Δράμας, Δίστομο Βοιωτίας, Βιτάνοβτσι, Καρλόβο και Ντόλνα Σεκίρνα Βουλγαρίας, Βαμβακόφυτο και Ανθή Σερρών, Παλαμά Καρδίτσας, Σκύρο, Εφταχώρι Καστοριάς, Λότσοβικ Σερβίας, Νικησιανή Καβάλας και Λιβάδι Ολύμπου.

Με την πομπή ολοκληρώθηκε, με το πιο εντυπωσιακό τρόπο, η δράση "οι δρόμοι του κουδουνιού" που εγκαινιάστηκε πέρσι. Πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας, παράσταση από το Θέατρο Σκιών Χρήστου Στανίση, ομιλία του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ, Happening, μουσειοεκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, εργαστήρι κατασκευής μάσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»