Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερίδα με θέμα την εκπαίδευση ενηλίκων

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς παρακολούθησαν τις εργασίες-Η Ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ παρέχετε στους ενδιαφερόμενους και μέσω Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης από το σπίτι!  ...

Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση στην Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης», που διοργάνωσε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς παρακολούθησαν τις εργασίες της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μάιου, στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν η Εκπαίδευση Ενηλίκων και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στο ζήτημα της ανεργίας, η σύνδεση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με την απασχόληση, αλλά και τις πολιτικές απασχόλησης στη χώρα μας. Ειδικότερη αναφορά έγινε στο επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων σχετικά με την πιστοποίησή, αλλά και στις επαγγελματικές προοπτικές του.

Η ημερίδα αποτελούνταν από δύο ενότητες που είχαν ως θέμα, η πρώτη την Εκπαίδευση Ενηλίκων, το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πολιτικής, τις εφαρμογές του στην Ελλάδα, αλλά και την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και η δεύτερη προσανατολισμένη περισσότερο προς την απασχόληση, αφορούσε στις μικρές επιχειρήσεις, τις δεξιότητες και την εργασία στην Ελλάδα της κρίσης, άλλα και τη συμβουλευτική απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που παρέχει ο ΟΑΕΔ στους άνεργους. Στις ενότητες αυτές συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους όπως του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΟΠΠΕΠ και του ΟΑΕΔ, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης μας, αλλά και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην ανάπτυξη και πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ως εισηγητές ο κ. Ζαρίφης Γιώργιος, Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., ο οποίος άνοιξε τις εργασίες της Ημερίδας, αναφερόμενος και αποσαφηνίζοντας με απλά λόγια τον όρο «εκπαίδευση ενηλίκων», τις ομάδες αναφοράς αλλά και τα γενικά χαρακτηριστικά του εκπαιδευτή ενηλίκων. Τη σκυτάλη πήρε η κα Τρανταλλίδη Μάγδα, Διευθύνουσα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων Υπουργείου Παιδείας & Προϊστάμενη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσής, ενημερώνοντας το κοινό της Ημερίδας για το ευρωπαϊκό πλαίσιο πολιτικής σε σχέση με την εκπαίδευση ενηλίκων και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τις προτεραιότητες και τους στόχους της εφαρμογής του πλαισίου αυτού στην Ελλάδα. Το πρώτο μέρος των εισηγήσεων έκλεισε ο κ. Παπαευσταθίου Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ο οποίος παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια και έλυσε κάθε απορία του κοινού για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Το δεύτερο μέρος της Ημερίδας άνοιξε η εισήγηση του κ. Λιντζέρη Παρασκευά, Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), ο οποίος μέσα από την ανάλυσή του για τη δομή και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, την κρίση στην οικονομία και τις επιπτώσεις της στην απασχόληση, την ηλικιακή σύνθεση της ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και τις προσφερόμενες και ζητούμενες γνώσεις και δεξιότητες, προσπάθησε να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν αποτελεί η εκπαίδευση ενηλίκων επαγγελματική διέξοδο στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Στη συνέχεια, η κα Αγγελούση Εύη, Σύμβουλος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ενημέρωσε το κοινό και κυρίως τους ανέργους, για τις σύγχρονες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες προώθησης στην Απασχόληση που προσφέρονται από τον ΟΑΕΔ (Συμβουλευτική Αναζήτησης Εργασίας - ΤΑΕ, Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Διαχείρισης Καριέρας). Την Ημερίδα έκλεισε η εισήγηση του κ. Γιαννέλη Δημήτρη, Σύμβουλου Επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για τη Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών – ΣΑΕΠ, που παρέχεται από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους, αλλά και για το Δίκτυο Eures, που αφορά άνεργα άτομα που αναζητούν εργασία στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ρόλο της συντονίστριας και για τις δύο ενότητες της Ημερίδας έφερε άξια εις πέρας η δημοσιογράφος κα. Ειρήνη Γκέλη.

Λόγω μεγάλης ζήτησης για συμμετοχή στην Ημερίδα και λόγω συμπλήρωσης της δυναμικής της αίθουσας στην οποία διεξήχθη, η Ημερίδα παρέχετε στους ενδιαφερόμενους και μέσω Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης από το σπίτι! Θα δοθεί η ίδια βεβαίωση συμμετοχής. Πληροφορίες & Εγγραφές πατήστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ