Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μην το πετάς… σκέψου αν τρώγεται

Γονείς και τα παιδιά, πρόσθεσαν τη φωνή τους στην «επανάσταση» κατά της σπατάλης τροφίμων...

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς «Πανόραμα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Ελαφάκια» του Δήμου Θέρμης, «Μπίλλειος Στέγη» του Δήμου Καλαμαριάς, 2ος Παιδικός Σταθμός «Καλαϊτζη-Τερλεμέζη» του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και το «Σχολείο της Φύσης» την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στο θεατράκι του Δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης οργάνωσαν με επιτυχία την εκδήλωση «Μην το πετάς… σκέψου αν τρώγεται».!

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό, περισσότεροι από 1000 γονείς με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε θεματικά εργαστήρια με θέμα: «Πάρτε την τροφή στα χέρια σας», που οργάνωσαν οι παιδικοί σταθμοί και περιλάμβαναν δραστηριότητες και χειροτεχνίες με κύρια συστατικά τους φρούτα και λαχανικά που δεν καταναλώθηκαν ή λόγω εμφάνισης ή γιατί βρίσκονταν σε πλεόνασμα καθώς και όσπρια και ξηρούς καρπούς που είχε περάσει η ημερομηνία λήξης τους. Ο σεφ Κων/νος Αιβάζογλου σε συνεργασία με τα παιδιά και τους γονείς τους πρόσφερε μια πρωτότυπη φρουτοσαλάτα.

Οι γονείς και τα παιδιά, πρόσθεσαν τη φωνή τους στην «επανάσταση» κατά της σπατάλης τροφίμων και στη μετάδοση του μηνύματος «Μη το πετάς… σκέψου αν τρώγεται», με την ένθερμη παρουσία τους στην εκδήλωση, η οποία απέδειξε ότι οι λύσεις στο «σκάνδαλο» της σπατάλης τροφίμων είναι εύκολες και νόστιμες. 

Η Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ) διέθεσε στην εκδήλωση πάνω από 100 κιλά φρεσκότατα λαχανικά και φρούτα, που θα έπαιρναν το δρόμο προς τη …Μαυροράχη, είτε επειδή βρίσκονταν σε πλεόνασμα, είτε λόγω «άσχημης» εμφάνισης, όπως στραβά καρότα, άσχημες ντομάτες και μελιτζάνες με «χαρακτήρα».

Η κυρία Καλυψώ Γούλα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ παραβρέθηκαν οι Michael Wenborn & Sarah Bromley εταίροι του έργου από την Μεγάλη Βρετανία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FUSIONS «Cr-EAT-ive Schools», συντονιστής του οποίου είναι η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και συμμετέχουν οι Παιδικοί Σταθμοί συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την αλλαγή συμπεριφοράς παιδιών προσχολικής ηλικίας σχετικά με τη σπατάλη των τροφίμων με απώτερο σκοπό τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων που παράγονται στο σπίτι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας