Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μ. Φωτόπουλος: «Στρατηγικό σχέδιο για ήπια τουριστική αξιοποίηση του Δέλτα Αξιού»

Αναφέρθηκε σε αυτό κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

«Αν θέλουμε να πετύχουμε την αξιοποίηση και ανάπτυξη των τουριστικών πόρων του Δέλτα του Αξιού και εν γένει του Δήμου μας, χρειαζόμαστε ένα στρατηγικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τα σημεία αιχμής, τους στόχους, και τον προγραμματισμό ενεργειών. Ένα σχέδιο που απαιτεί συναντίληψη και συνεργασία πολλών ανθρώπων, παραγόντων και φορέων. Απαιτεί μια συστράτευση σε τοπικό επίπεδο». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος μιλώντας στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού εργαστηρίου με θέμα «Παρεμβάσεις Τουριστικού Τύπου για την Προστασία & Αειφορία του Δέλτα Αξιού» από την Κατεύθυνση Διοίκησης Τουρισμού & Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, υπό τον καθηγητή Φώτη Κιλιπίρη, παρουσιάστηκαν ουσιαστικές τοποθετήσεις για το θέμα αυτό. Παρόντες μεταξύ άλλων, εκπροσώπων φορέων και φοιτητών του οικείου αντικειμένου, ο Αντιδήμαρχος Δέλτα Βαλάντης Παπαγεωργίου, ο Καθηγητής - Αναπληρωτής Πρόεδρος Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τζιώνας, ο Καθηγητής - Διευθυντής Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Χρήστος Σαρμανιώτης και ο Πρόεδρος του Φορεία Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

Στην παρέμβασή του ο Μ. Φωτόπουλος αναφέρθηκε σε αντικειμενικές δυσκολίες για ένα τέτοιο εγχείρημα, όπως η οικονομική κρίση, η έλλειψη πόρων και προσωπικού στο Δήμο και η έλλειψη τουριστικής κουλτούρας στην περιοχή.

«Ο Δήμος μας έχει να επιδείξει πολλά σημαντικά πράγματα: θρησκευτική κληρονομιά, ιστορία, φυσική ομορφιά. Το Δέλτα του Αξιού δεν μπορεί παρά να είναι η αιχμή του δόρατος σε ένα τέτοιο στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, καθώς πρόκειται για κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα και για έναν από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους της Ελλάδας» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή, έκανε λόγο για βελτίωση των υποδομών, αποτροπή συμπεριφορών που βλάπτουν καταφανώς το περιβάλλον και συνεργασία με όσους -ιδιώτες και φορείς- φέρουν το βάρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ