Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το υπ. Πολιτισμού για τον τραυματισμό Ρώσων από κεραυνό στην Κνωσό

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ...

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους Ρώσους επισκέπτες που υπέστησαν τραυματισμούς και, στην περίπτωση μίας γυναίκας, καρδιακή ανακοπή, μετά την πτώση κεραυνού, στη διάρκεια ξαφνικής καταιγίδας,στη δυτική αυλή του Ανακτόρου της Κνωσού και συγκεκριμένα στην αρχή του πομπικού διαδρόμου.

Οι περισσότεροι τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η δε γυναίκα που υπέστη καρδιακή ανακοπή μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που απέχει ελάχιστα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Εκεί μετέβη και η Έφορος κα Βασιλική Συθιακάκη, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της τραυματισμένης επισκέπτριας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από το Εγκληματολογικό Τμήμα. Σημειώνεται ότι τα κτίρια κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ΤΑΠΑ, αναψυκτήριο και το στέγαστρο των ακυρωτικών μηχανημάτων) διαθέτουν αντικεραυνική προστασία που έχει τοποθετηθεί από το ΤΑΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ